De Nationale Vrijwilligersprijzen 2022

16 januari 2022
Bestuurder en commissielid Vorige

De vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) organiseert in samenwerking met onder andere het ministerie van VWS en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) voor het derde jaar op rij de Nationale Vrijwilligersprijzen

Alle vrijwilligersorganisaties met trotse teams kunnen zich weer nomineren voor de Nationale Vrijwilligersprijzen 2022 van het NOV. Ontstaan als ode aan de vrijwilliger wil de Nationale Vrijwilligersprijzen aan Nederland laten zien hoe impactvol en mooi vrijwillige inzet is. Alle deelnemers dingen mee naar DE hoofdprijs van 15.000 euro. Er valt dus écht iets te winnen voor je club!  Stuur vóór 1 maart 2022 een korte vlog in waarin je vertelt waar jij met je vrijwilligersteam trots op bent en ding mee naar de hoofdprijs. Alle inzendingen vind je op de website van vrijwilligersprijzen.nl

Thema 2022 'Trots op je team'

Het thema waarmee je dit jaar in de prijzen kunt vallen is ‘Trots op je team!’ Waar ben jij als Vrijwilligersteam Trots op? Dat kan van alles zijn: dat je samen met andere vrijwilligers op je club het NK Atletiek hebt georganiseerd; dat je vluchtelingen de kans biedt om onder begeleiding te hardlopen, dat je met je clubgenoten mooie initiatieven hebt bedacht om je club te verduurzamen. 

Waar kijkt de jury naar?  

De jury bestaat dit jaar uit organisatie experts. Mensen die ongelooflijk veel weten van groepsprocessen, samenwerken en inclusie. Zij bepalen wie van de vijf organisaties terecht het meest trots mag zijn en de hoofdprijs krijgt. De prijs wordt uitgereikt door de voorzitter van de jury Jan van Zanen (voorzitter van de VNG en burgemeester van Den Haag).  

Uit alle inzendingen selecteert een selectiecommissie vijf genomineerden. Zij gaan door naar de volgende ronde waarin zij samen de strijd aan gaan om de hoofdprijs binnen te halen en heel veel PR aandacht! Want de arena is dit jaar een online programmareeks waarin vijf Bekende Nederlanders als vrijwilliger aan de slag gaan bij de vijf genomineerde vrijwilligersorganisaties. Een van de vijf BN'ers is een bekende uit onze eigen sport: Annette Roozen. Annette is paralympisch atlete en journaliste. Ze is voormalig wereldkampioen verspringen en 100 meter sprint. Ze had diverse wereldrecords op haar naam staan, maar belangrijker voor Annette is dat, ongeacht het niveau, sport voor iedereen toegankelijk is.

Meer weten en aanmelden? Ga naar www.vrijwilligersprijzen.nl