Dick van der Weide overleden

18 december 2020
Beleid Vorige

Geheel onverwacht heeft het bericht ons bereikt dat Dick van der Weide afgelopen donderdag 17 december 2020 is overleden aan de gevolgen van een eerder deze week tijdens het hardlopen opgetreden hartstilstand.

Dick van der Weide was van jongs af aan betrokken bij sport en in de loop der jaren meer en meer betrokken bij atletiek, zowel als atleet, maar vooral als organisator en wedstrijdofficial. Dick zal bij velen bekend zijn als het gezicht van Le Champion, en met name in zijn hoedanigheid van wedstrijdleider bij vrijwel alle grote maar zeker ook minder grote wegwedstrijden in Noord-Holland en ver daarbuiten.

Binnen de Atletiekunie vervulde Dick vele verschillende vrijwilligersfuncties, maar we zijn hem vooral veel dank verschuldigd voor zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van de wegatletiek. Met zijn kritische maar altijd positieve inbreng, gebaseerd op veel passie en vele jaren ervaring, heeft Dick ontegenzeggelijk bijgedragen aan de kwaliteit van de wedstrijdorganisatie en daarmee aan de  populariteit van de wegatletiek in Noord-Holland en Nederland.

Wij wensen de familie veel sterkte om dit grote en plotselinge verlies te verwerken. 

  • Lees hier het interview met Dick terug uit 2013: "ik krijg een kick van mooie evenementen"

 

Foto header: Dam tot Damloop (Erik van Leeuwen, 2019)