Digitaal zet AC TION haar trainingen voort!

18 maart 2020
Trainer en Coach Vorige

In deze moeilijke tijden, proberen veel Nederlanders er iets van te maken. Zo ook Rik Hardon, voorzitter van AC Tion uit Enschede. Hardon zorgt er samen met zijn trainers voor dat de trainingen gewoon door kunnen gaan. 

De digitale mogelijkheden

Via het programma Microsoft Teams (wat vanwege Corona 6 maanden gratis te gebruiken is) worden er online trainingen verzorgd. Iedere maandag en donderdag om stipt 18.00 uur start de online training. De wedstrijdgroep van RTC Atletiek Oost voegt zich toe aan het online team en de training kan beginnen. Voor de rest overige trainingsdagen van de week verzorgen de trainers een loopschema (woensdag en zaterdag). Mede door de online sessies is er toch een groepsgevoel en kunnen de atleten die normaal elkaar 4 à 5x per week zien elkaar toch virtueel ontmoeten. Ook voor de andere trainingsgroepen van AC Tion wordt deze "samen trainen" optie beschikbaar gesteld.

‘Natuurlijk kunnen we niet onze baantrainingen afwerken, maar met core stability, mobiliteit, kracht en cardio komen we ook een heel eind om allemaal fit te blijven’, vertelt Rik Hardon. De eerste sessie van de training werd afgewerkt met 45 atleten, waaronder een aantal vaders en moeders die op de achtergrond hebben meegedaan'.

Stappenplan om Teams te gebruiken

Het handigst is wanneer er iemand binnen de vereniging is die Teams al gebruikt of handig is in de ICT. Hardon: 'Het is zo gefikst. Ik stuur een link per mail of Whatsapp en iedereen kan vanaf 15 minuten voor de training al inchecken. Op je mobiel heb je de Teams app nodig, maar op je laptop kun via je webbrowser er ook gemakkelijk gebruik van maken.’

1. Zoek per trainingsgroep een trainer en/of beheerder die een meeting kan opzetten, bij voorkeur iemand die al bekend is met Teams.

2. De beheerder kan een linkje rondsturen aan de trainingsgroep om via de link in te checken voor de training.

3. De atleet download de Microsoft Teams app of checkt in via de laptop.

4. En de trainer kan de training beginnen!

Mocht dit te snel voor je gaan? Hierbij een link naar een handleiding om een account als beheerder aan te maken. We wensen iedereen veel succes en blijf vooral bewegen!

Initiatieven bij atletiekverenigingen

Daarnaast zijn er in het hele land vele andere initiatieven. Zoals het individueel trainen in het bos, duinen of bij jou in de straat.

Mooi om deze initiatieven te volgen om gezamenlijk fit te blijven!