Doe mee voor je club aan de ASICS World Ekiden

25 oktober 2021
Kenniscentrum Vorige
Van 10 tot 22 november vindt de ASICS World Ekiden 2021 wereldwijd plaats. Deze virtuele estafette marathon wordt georganiseerd door onze trouwe partner ASICS. Door deel te nemen aan dit virtuele evenement draag jij met je vereniging bij aan het goede doel Right To Play en maak je ook nog eens kans op de hoofdprijs van ASICS: € 10.000 voor jouw vereniging!
 

Wat is een Ekiden?

Een Ekiden is een marathon die wordt afgelegd in estafettevorm door in totaal zes lopers. Deze lopers verdelen de volgende afstanden binnen de teamleden: 3x 5 km, 1x 7,2 km 2x 10 km. Samen goed voor 42 km! Voor iedere unieke deelnemer die in actie komt doneert ASICS € 2,- aan het goede doel. Met in totaal zes deelnemers per team doneert ASICS dus al € 12,- aan stichting Right To Play. Daarnaast maakt jouw vereniging ook kans om €10.000,- te winnen!
 

Hoe kan je winnen?

Deze Ekiden gaat niet om wie de snelste is, dit evenement gaat er om dat mensen in beweging komen en elkaar daarvoor enthousiasmeren. Grootschalig onderzoek wees uit dat bewegen positieve effecten heeft op het welzijn van het brein. Zo is een gemiddeld persoon na het sporten zo’n 38 procent geconcentreerder dan voor het sporten. Ook voel je je 28% meer tevreden en ontspannen na een rondje hardlopen van minimaal 20 minuten. Je wint dus sowieso al door mee te lopen!
 
Maar dit is niet de enige winst! Jouw club kan ook nog aanspraak maken op €10.000,- !  Roep alle leden van jouw club op om deel te nemen aan deze ASICS World Ekiden 2021. Hoe meer teams zich inschrijven hoe meer kans jouw club maakt op de felbegeerde geldprijs. Check de voorwaarden en schrijf je in!
 
Meld je uiterlijk 9 november aan voor dit virtuele evenement en leg in teamverband deze legendarische marathonafstand af!

Inschrijven