Drie vrijwilligers in het zonnetje

27 december 2016
Vorige

Regio IJsseldata: Marjan Jonker en Teunis van den Brink onderscheiden met Unie-erespeld

Woensdag 16 november alweer organiseerde de Regio IJsseldelta een feestelijke reünie ter ere van het 20-jarig bestaan van de Regio IJsseldelta. Ter gelegenheid van dit 20-jarig bestaan hebben zij twee zeer verdienstelijke vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Over Marjan Jonker

Marjan is al meer dan 15 jaar nauw betrokken bij Regio IJsseldelta. Begonnen als WOC lid bij AV Flevo Delta, nam zij ruim 10 jaar geleden het penningmeesterschap van Regio IJsseldelta op zich. Deze functie behoeft natuurlijk de nodige accuratesse:

  • Marjan zorgt ervoor dat de verenigingen binnen 1 of 2 dagen de organisatiekosten op hun rekening hebben staan.
  • Marjan verzorgt de inkoop en aflevering van de medailles en bekers.
  • Samen met haar echtgenot Jan houdt Marjan de medaillestanden bij en zorgt zij ervoor dat alle deelnemers (een kleine 1000) een (ingevuld) diploma ontvangen.
  • Marjan loopt de websites van de Regio-verenigingen af om na te gaan of de verenigingen de juiste data, onderdelen en inschrijfprocedures vermelden.

Verder is Marjan actief lid van de Atletiek Commissie IJsseldelta. Op 18 en 19 februari 2017 organiseert deze commissie voor de 9e keer mede het NK Indoor in Apeldoorn. Vanaf het prille begin is Marjan coördinator Meld- en Startnummerbureau. In de eerste jaren bij de meerkamp en nu al een aantal jaren bij de junioren.

Over Teunis van den Brink

Ook Teunis maakt al 10 jaar deel uit van Regio IJsseldelta. Teunis is technisch gedelegeerde bij de wegatletiek, begeleidt en ondersteunt (vooral nieuwe) scheidsrechters, wedstrijdleiders en microfonisten (Athletics Champs ) om in de praktijk naar een hoger niveau door te stromen. Tijdens de EK Atletiek is Teunis alle dagen actief geweest als jurylid en/of scheidsrechter en is hij vaak scheidsrechter bij de start/finish van de Amsterdam Marathon. Verder zit hij al vanaf het eerste uur in de werkgroep Athletics Champs waar hij zich vooral bezighoudt met regelgeving, het maken van chronologen voor de regio verenigingen en het ondersteunen bij de opbouw en inschrijvingen. In 2006 was hij 8 dagen scheidsrechter bij het WK voor gehandicapten.

Teunis is eveneens lid van de Atletiek Commissie IJsseldelta, die op 18 en 19 februari voor de 9e keer mede het NK Indoor in Apeldoorn organiseert. In de commissie is hij de coördinator dopingcontrole en coördinator entreehal.

  
Teunis van den Brink en Marjan Jonker

 

PAC Rotterdam

Bij de oudste atletiekvereniging van Nederland zijn niet alleen heel veel jonge jeugdleden maar ook leden die tot op (zeer) hoge leeftijd actief blijven, bijvoorbeeld als trainer.

Op 28 november ontving Jan de Groot de Atletiekunie Waarderingsspeld

Dit jaar werd afscheid genomen van Jan de Groot, die onlangs op 75-jarige leeftijd afzwaaide als pupillen trainer na een inzet van 20 jaar. Jan is met recht trots op het succes van de vele talenten die hij als C-pupil de beginselen van de atletiek heeft bijgebracht: denk aan namen als Sybren Blok en Ingmar Vos maar er zijn er nog veel meer die mede aan Jan de liefde voor de atletieksport te danken hebben. Bij het afscheid van Jan, dat door alle pupillen van PAC werd gevierd met een Jan de Groot hardloopronde en een springkussen werd weer eens duidelijk hoe geliefd Jan is bij zijn pupillen. Luidkeels zongen en schreeuwden ze hem toe toen hij officieel bedankt werd voor zijn diensten.

Jan blijft een graag geziene gast op de baan - dit jaar is zijn achterkleinkind lid geworden bij de inieminies. Om Jan officieel te bedanken voor zijn enorme bijdrage en inzet aan PAC en speciaal aan de jeugdatletiek heeft hij tijdens de jaarvergadering van PAC uit handen van voorzitter Martin Blok, de Atletiekunie Waarderingsspeld uitgereikt gekregen.

 

Atletiekunie erespeld en waarderingsspeld

  • De Unie-erespeld kan worden toegekend aan diegene die zich in nationaal of regionaal verband op enigerlei wijze gedurende een langere periode (tenminste vijf jaar) zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor de atletiek- of loopsport.
  • De Waarderingsspeld kan worden toegekend aan degene die zich gedurende langere tijd (tenminste 10 jaar) bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor een atletiekvereniging.