Ellen van Langen benoemd tot erelid Atletiekunie

25 november 2016
Vorige

Donderdagavond 24 november werd de najaarsvergadering druk bezocht door de Leden van de Unieraad, bijzondere leden, medewerkers en andere belangstellenden. Tijdens deze Unieraadsvergadering kijken we niet alleen terug op een memorabel atletiekjaar maar kijken we zoals gebruikelijk aan de hand van een jaarplan ook vooruit naar het jaar dat komen gaat. Gisteravond was echter niet compleet zonder nog eens na te genieten van het hoogtepunt in onze atletiekgeschiedenis: de zeer succesvolle organisatie van het Europees Kampioenschap Atletiek in Amsterdam, waarbij zeker de Olympische en Paralympische Spelen niet vergeten mogen worden.
 

Erespeld voor Peter Konijnenburg

Tijdens de najaarsvergadering werd ook afscheid genomen van Peter Konijnenburg. Maar niet zonder de waardering uit te spreken voor zijn inzet gedurende zes jaar, wat resulteerde in de toekenning van een Erespeld. Peter, voorheen voorzitter van de Unieraad en zes jaar bestuurslid (penningmeester), heeft eveneens de rol van klankbord op de portefeuille ‘personeel’ op zich genomen. Peter ontvangt deze erespeld vanwege zijn jarenlange inspanning voor het bestuur.
 


Peter Konijnenburg, Ellen van Langen, Theo Hoex

Ellen van Langen benoemd tot erelid

Ook nemen we vanavond afscheid van Ellen van Langen als bestuurslid. Waar 3x3 jaar de standaard is, kreeg zij een extra jaar vanwege de EK in eigen land en nam zij maar liefst 10 jaar zitting in het bestuur.

Ellen is al een half leven lang Olympisch Kampioene, met de memorabele woorden “do you remember?” en begeleidende beelden van haar race sleepte zij het bid voor de EK Atletiek in één klap binnen.  Ze leverde een geweldige bijdrage voor de Nederlandse atletiek. Haar inzet bij de FBK Games, de Flame Games en vele andere toernooien en wedstrijden bezorgde haar een paspoort naar de rest van de wereld. Ellen wordt gesierd door haar enorme bescheidenheid waarmee ze mensen weet te binden, verbinden en enthousiasmeren. Als uiting van waardering en respect ontving zij uit handen van voorzitter Theo Hoex het ‘erelidmaatschap van de Atletiekunie’, de hoogst denkbare onderscheiding. “Deze onderscheiding had ik echt niet verwacht; het is een mooie waardering en ik ben er dan ook enorm trots op”, aldus een verraste Ellen van Langen tijdens de Unieraadsvergadering.

Over het Erelidmaatschap

Het Erelidmaatschap is de hoogst denkbare onderscheiding en kan worden toegekend aan:

  • Diegene die zich in internationaal of nationaal verband op bestuurlijk en/of organisatorisch gebied bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de atletiek- of loopsport
  • Diegene die sportieve prestaties heeft geleverd op uitzonderlijk hoog niveau