"Energizers" winnaar prestigieuze Comenius EduMedia Medaille

02 juli 2019
Sportaanbod Vorige

Samen voor een fitte generatie

Atletiekunie, JOGG, Friesland Campina, FamilyFactor en KlasseTV werken samen voor een fitte generatie en hebben de ‘Energizers’ ontwikkeld. Het doel van de ‘Energizers’ is om een gezonde schoolomgeving te creëren om zo een positieve bijdrage te leveren aan de structurele gezondheid van kinderen. Want bewegen is gezond! Voor iedereen, en zeker voor kinderen die een groot deel van de dag op school zitten. Een energizer is de ideale manier om kinderen tijdens de les te laten bewegen. Het is leuk, de kinderen voelen zich er goed bij en ze kunnen zich na de energizer beter concentreren. En, het hoeft niet lang te duren. Een welkom tussendoortje voor leerlingen én de leerkracht.

De ‘Energizers’ zijn niet onopgemerkt gebleven, veel scholen maken er reeds gebruik van. De ‘Energizers’ hebben nu ook een prestigieuze prijs gewonnen: de Comenius EduMedia Medaille. Het ‘Gesellschaft für Pädagogik und Information (GPI)’ reikt deze Awards jaarlijks uit voor de beste Europese educatieve internettoepassingen en software. Op 27 juni 2019 vond in Berlijn de uitreiking weer plaats van deze Comenius EduMedia Medailles. En we zijn allen zeer trots op de toekenning van deze prestigieuze prijs. 

"The energizers are easy, fun and encouraging!" - Comenius-jury

De ‘Energizers’ werden in de categorie Gesundheitsfördernde und Freizeitbildung betiteld als beste Europese educatieve internettoepassing. De jury noemde de ’Energizers’ een slimme manier om kinderen vanaf een jonge leeftijd bewust te maken van een gezonde levensstijl. Juist in een tijd waarin kinderen veel gebruik maken van digitale media en daardoor minder lijken te bewegen. Ook roemde ze de inzet van bekende rolmodellen zoals ‘Dafne Schippers en Juvat Westendorp’ en het feit dat niemand uitgesloten wordt. Iedereen kan mee doen, en precies op dat moment dat de leraar het geschikt vindt!

Belangstelling? Je vindt de ‘Energizers’ via: http://pakket.klassetv.nl/energizers/. Deze ‘Energizers’ zijn tot stand gekomen in samenwerking met Atletiekunie, Friesland Campina, JOGG, FamilyFactor, KlasseTV en Teachers in media.

Gesellschaft für Pädagogik und Information e.V. (GPI)

Het GPI is een vooraanstaand wetenschappelijk Genootschap voor multimedia, educatieve technologie en mediadidactiek. De jury bestaat uit hoogleraren uit negen Europese landen. Het GPI geeft de prestigieuze Europese onderscheidingen uit voor didactisch hoogwaardig digitaal lesmateriaal.