Gebruiksvriendelijke website enkele tips

27 september 2018
Bestuurder en commissielid Vorige

De website is een van de belangrijkste kanalen om de leden van je club te informeren. Hoe zorg je ervoor dat leden de informatie die ze zoeken zo snel mogelijk vinden? Hieronder enkele tips hoe je een website gebruiksvriendelijk maakt.

Up to date informatie
Zorg ervoor dat de informatie op je website niet verouderd is. Als je een nieuwssectie hebt zorg er voor dat er regelmatig nieuwe artikelen worden geplaatst. Verder is het belangrijk om de informatie die op de andere pagina’s van je website staat de meest recente informatie bevat. Als bezoekers informatie tegenkomen van een aantal jaar geleden haken ze sneller af.
Check regelmatig of je interne en externe links goed doorlinken. Niks zo vervelend dan op een link te klikken die naar een niet bestaande pagina gaat.

Eenduidige uitstraling
Richt de verschillende soorten pagina’s (bijvoorbeeld nieuwsartikelen, agenda items en informatiepagina’s) op eenzelfde manier in. Bezoekers herkennen de indeling en raken vertrouwd met de website. Kies er ook voor om je navigatiemenu op eenzelfde manier weer te geven. Door op iedere websitepagina gebruik te maken van dezelfde structuur hoe bezoekers naar andere pagina’s kunnen klikken vinden ze sneller hun weg als ze tussen verschillende pagina’s switchen.

Informatie bundelen
Neem de informatie die staat gepubliceerd op je website eens goed door en analyseer of deze informatie logisch gebundeld is. Een tip zorg ervoor dat je informatie bundelt op eenzelfde soort termen, bijvoorbeeld op basis van onderwerpen of gebaseerd op functies of je kijkt naar doelgroepen. Het maakt niet uit waarvoor je kiest als je maar voor een eenduidige benadering kiest.

Zorg voor actiegerichtheid
Verder is belangrijk dat je website overzichtelijk is. Bezoekers moeten snel doorhebben waar ze kunnen klikken om de informatie te vinden die ze zoeken. Gebruik call to actions op de homepage, bijvoorbeeld buttons met schrijf je in of vind trainingstijden. Het stimuleert bezoekers om een actie uit te voeren en direct bij de juiste informatie te komen.

Mobielvriendelijk
Tegenwoordig bekijkt een groot deel van de bezoekers de website via de telefoon. Houd hierbij rekening bij de ontwikkeling van je website. Zorg ervoor dat bezoekers ook mobiel goed door je website kunnen klikken naar de betreffende informatie.

Met deze tips in het achterhoofd maak je je website gebruiksvriendelijker voor bezoekers.