Geen wereldrecordpoging Singelloop ivm blessure Abeylegesse

23 september 2008
Vorige

De organisatie van de Utrechtse Fortis Singelloop heeft maandag de afmelding van Elvan Abeylegesse gekregen. De Turkse zou een aanval doen op het wereldrecord tien kilometer op de weg, maar moet zich met een blessure terugtrekken. \'Dit betekent voor ons een grote teleurstelling. De wereldrecordpoging was voor ons de slagroom op de taart. Gelukkig blijft er genoeg te genieten over en is er nog altijd een absoluut topveld aan de start. Een wereldrecord bij de dames zit er niet meer in, maar de kans dat beide parkoersrecords sneuvelen is nog altijd levensgroot\', blijft organisator Gerard Peek optimistisch.

Peek heeft bij de mannen de winnaar van de Dam tot Damloop, Sammy Kitwara, als troef. De 21-jarige Keniaan steekt in bloedvorm en is favoriet voor de overwinning. Kitwara zette in Zaandam de beste wereldjaarprestatie op de 10 Engelse mijlen op de klokken. Hij zal in de Domstad ongetwijfeld een poging doen ook de snelste 10km op de weg over 2008 op zijn naam te schrijven.

Één record zal er zeker aan gaan. Dat van het aantal deelnemers. Naar verwachting zullen aanstaande zondag om 12:30 uur ruim 5500 hardlopers van start gaan, een toename van bijna 45% ten opzichte van vorig jaar.

Meer informatie