Heb jij al getekend voor een rookvrije atletiekclub?

06 december 2018
Accommodatie Vorige

Via het nieuwe platform rookvrij.nl kan iedereen met één druk op de knop laten weten welke sportvelden, speelplekken en schoolpleinen in hun buurt rookvrij moeten worden. Met deze online handtekeningenactie kunnen straks alle betrokkenen zien waar in de regio behoefte is aan bescherming van kinderen tegen de schadelijke gevolgen van tabaksrook. En zo kan iedereen zelf helpen voorkomen dat kinderen beginnen met roken. 

Rookvrije atletiek
De Atletiekunie vindt het belangrijk om rookvrije sport te stimuleren bij alle atletiekverenigingen om op die manier sporters, en met name kinderen, een omgeving te bieden waar zij rookvrij kunnen opgroeien. Veel sportverenigingen in Nederland, waaronder de atletiekclubs, hebben de stap naar rookvrij al gezet. Momenteel zijn er maar liefst 58 atletiekclubs geheel rookvrij. Met een rookvrije sportaccommodatie wordt de jeugd beschermd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. 

Tussentijdse resultaten atletiekclubs
Inmiddels is er al ruim 50.000 keer getekend voor een rookvrije sport- of speelplek. Via rookvrij.nl  is er momenteel 459 keer ondertekend voor 74 atletieklocaties.  Waarbij er voor 8 atletieklocaties 10 keer of meer is ondertekend.  

Wil jij ook dat jouw atletiekclub rookvrij wordt?
Door op rookvrij.nl aan te geven welke atletiekclub rookvrij moet worden, geeft iemand een duidelijk signaal af. Hoe meer mensen tekenen, hoe makkelijker het wordt om bestuurders van de atletiekclubs te overtuigen van het invoeren van een rookvrij-beleid. Zo kan iedereen bijdragen aan het rookvrij maken van plekken in de buurt en gaat heel Nederland, samen met de meer dan 125 partijen verenigd in de Alliantie Nederland Rookvrij, op weg naar een Rookvrije Generatie.

Waar wacht jij nog op? Teken nu