Heb jij al getekend voor jouw atletiekclub rookvrij?

23 mei 2019
Accommodatie Vorige

Niemand wil dat kinderen meeroken of zelf gaan roken. Toch raken elke week honderden kinderen verslaafd aan roken. Gelukkig zijn steeds meer plekken waar kinderen komen rookvrij. Maar we zijn er nog niet. Iedereen kan iets doen. Ga naar rookvrij.nl en selecteer daar je atletiekclub, speelplek of schoolplein en teken voor een rookvrije locatie. Met één klik op rookvrij.nl.

Rookvrije atletiek
De Atletiekunie vindt het belangrijk om rookvrije sport te stimuleren bij alle atletiekclubs om op die manier sporters, en met name kinderen, een omgeving te bieden waar zij rookvrij kunnen opgroeien. Veel sportverenigingen in Nederland, waaronder de atletiekclubs, hebben de stap naar rookvrij al gezet. Momenteel zijn er meer dan 80 atletiekclubs geheel rookvrij. Met een rookvrije sportaccommodatie wordt de jeugd beschermd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. 

Wil jij ook dat jouw atletiekclub rookvrij wordt?
Door op rookvrij.nl aan te geven welke atletiekclub rookvrij moet worden, geeft iemand een duidelijk signaal af. Hoe meer mensen tekenen, hoe makkelijker het wordt om bestuurders van de atletiekclubs te overtuigen van het invoeren van een rookvrij-beleid. Zo kan iedereen bijdragen aan het rookvrij maken van plekken in de buurt en gaat heel Nederland, samen met de meer dan 125 partijen verenigd in de Alliantie Nederland Rookvrij, op weg naar een Rookvrije Generatie.

Waar wacht jij nog op? Teken nu! 

Maak een eigen banner en plaats deze op je website!
De banner op je eigen website van je atletiekclub laat in één oogopslag het aantal verzamelde ondertekeningen voor jouw locatie zien. Het aantal handtekeningen toont het draagvlak voor rookvrij op jouw locatie.
Hoe? Dat is heel eenvoudig. Klik op  https://rookvrij.nl/maak-online-banner. Vanaf hier kun je in 3 stappen je eigen banner aanmaken.  Gebruik hierbij de video die uitlegt hoe de banner aan te maken is: