Het ET systeem als de standaard uitrusting van elke club

13 januari 2020
Wedstrijdorganisator en jurylid Vorige

Ruim 10 jaar geleden heeft Pallas’67 een elektronisch tijdwaarnemingssysteem (ET) aangeschaft. De Wageningen University heeft de investering willen doen, met de afspraak dat Pallas het hele ET pakket in 10 jaar tijd zou terug betalen. Dit is allemaal ruimschots gelukt en inmiddels heeft Pallas sinds afgelopen seizoen zelfs twee ET systemen.

Nooit hoeven nadenken over ET

‘Er zitten zoveel voordelen aan het hebben van een eigen ET systeem” vertelt Arjen Schots vol trots namens Pallas ‘67. ‘Je kunt er als club geld aan verdienen, maar veel belangrijker is dat wij volledig vrij zijn om wedstrijden te organiseren en nooit over de beschikbaarheid hoeven na te denken’. Hierdoor kan Pallas gemakkelijk haar Track Meetings en een aantal competitiewedstrijden per jaar organiseren. 

ET als standaard uitrusting

Persoonlijk vindt Schots dat elke club een ET systeem in haar standaard uitrusting moet hebben of dat een cluster van clubs gezamenlijk een ET systeem beheren.

Voor competitiewedstrijden en zeker in een CD junioren weekend is het soms lastig om een ET systeem in te huren. “Afgelopen jaar heeft een club ruim 20 ET bedieners uitgevraagd, maar waren deze allemaal niet beschikbaar omdat ze al actief waren bij een andere wedstrijd. Gelukkig hebben we op de valreep een ET bediener met ET systeem kunnen vinden,’ vertelt Djanne van der Schaaf, Competitieleider van de Atletiekunie. ET is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de organisatie van een (competitie)wedstrijd.

10 tot 15 wedstrijden per jaar

Binnen Pallas zijn drie ET bedieners actief. Afgelopen jaar heeft Pallas nog een ET bediener opgeleid. “Samen zijn wij per jaar bij 10 á 15 wedstrijden actief. Dit betekent dat we per persoon gemiddeld 3 tot 5 wedstrijden actief zijn. Daarmee valt de belasting per persoon mee en is het een leuke hobby om erbij te doen. Tevens steunen we hiermee de clubkas en geeft het mij persoonlijk een prettig gevoel”, aldus ET bediener Rudie.

Aanschaf van een ET systeem

Ben je geïnteresseerd in een eigen ET systeem of wil je gezamenlijk met clubs uit de regio een systeem kopen? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. In ons kenniscentrum vind je nog meer informatie over ET apparatuur.