Hoe ver gaan jouw ambities als official?

30 oktober 2020
Wedstrijdofficials NWO Vorige

Sta jij nu al vaak op de baan bij wedstrijden en wil je elke keer weer een betere wedstrijd neerzetten voor atleten? Wellicht wordt jij dan wel één van onze nieuwe nationale wedstrijdofficials voor de periode 2022-2025! De Atletiekunie is op zoek naar de beste officials om de beste wedstrijden neer te zetten. 

De weg naar nationaal wedstrijdofficial!
Iedere competitie wedstrijdofficial (CWO) kan in principe de bevoegdheid van nationaal wedstrijdofficial krijgen. Wat inhoudt dat hij/zij, naast bij regionale- en competitiewedstrijden, ook bij nationale wedstrijden ingezet kan worden. Deze aanstelling wordt voor een periode van vier jaar afgegeven(2022-2025). De periode gaat steeds in na het bijwonen en met goed gevolg afsluiten van de daarvoor georganiseerde selectieprocedure. De NWO-status wordt per functie (wedstrijdleider, scheidsrechter en starter) verleend. Om te zien of je aan de eisen voldoet hebben we  kwalificatieprofielen opgesteld.

Kwalificatieprofiel
Voor NWO functionarissen zijn er kwalificatieprofielen opgesteld. Iedereen die aan dit profiel voldoet kan zich aan te melden om nationaal wedstrijd official te worden.

Kwalificatieprofiel wedstrijdleider
Kwalificatieprofiel scheidsrechter
Kwalificatieprofiel starter

Aanmeldfase
Ben je geïnteresseerd en voldoe je aan het kwalificatieprofiel? Dan kun je je aanmelden voor de NWO selectieprocedure tot en met 31 december 2020. Dit kan via dit aanmeldingsformulier. We vragen naar je achtergrond als official en je daarbij horende wedstrijden van de afgelopen drie jaar. Op basis daarvan wordt een selectie gemaakt of je door kan naar de toetsingsfase.

Huidige NWO’ers maken uiterlijk 31 december 2020 kenbaar of zij zich aanmelden voor de NWO-selectieprocedure en stromen automatisch door naar de toetsingsfase. Aanmelden voor het nieuwe NWO-panel kunnen huidige NWO’ers doen door een mail te sturen naar wedstrijdsport@atletiekunie.nl.

Half januari hoor je of je doorstroomt naar de toetsingsfase. De toetsingsfase zal plaatsvinden op 13 en 14 maart 2021 op Papendal. Zet deze datum alvast in je agenda.

Lees hier de uitgebreide weg naar nationaal wedstrijdofficial per functie:
Wedstrijdleider
Scheidsrechter
Starter

Meld je hier aan!
Mocht je nog vragen hebben kun je mailen naar wedstrijdsport@atletiekunie.nl.