Ingrid van Kranen overleden

21 oktober 2021
Bestuurder en commissielid Vorige

Afgelopen woensdag 20 oktober 2021 is paralympisch atlete Ingrid van Kranen overleden.

Ingrid van Kranen, voormalig lid van AV Sprint in Breda, heeft jarenlang op het hoogste niveau gepresteerd op het onderdeel discuswerpen F11. Via de EK para atletiek in Wales, de WK para in Qatar bereikte ze samen met coach Mies Kuipers de Paralympische Spelen in Rio in 2016. Na een kort ziekbed, als gevolg van longkanker, is zij overleden. 

Namens de Atletiekunie wensen we de familie veel sterkte toe. 


Foto: Inge Hondebrink (Paralympische Spelen Rio de Janeiro, 2016)
 

Ingrijpend leven

Van Kranen heeft een ingrijpend leven achter de rug: blind door een motorongeluk, aan de bedelstaf geraakt, geëmigreerd van Zuid-Afrika naar Nederland en van man vrouw geworden. Het heeft haar levenswijs én mensenwijs gemaakt. „Ik heb geleerd hoe ik met de soms bekrompen visie van anderen moet omgaan. Hoe je de bal terug moet kaatsen en van hun opvattingen niet jouw gevoel moet maken.”

Rio was het sluitstuk van vier jaar vallen en opstaan voor de enige blinde discuswerpster van Nederland. Welgeteld één dag voor vertrek in augustus kreeg ze te horen dat ze naar de Paralympics in Rio de Janeiro mocht. Last minute omdat de Russen geschorst werden vanwege doping. Ze kwam tot een worp van 25.57 meter, goed voor de achtste plaats. „Rio was een geweldige leerschool. Ik zou graag teruggaan om een bijdrage te leveren aan het aangepast sporten. Als blijk van waardering voor wat zij daar voor mij hebben gedaan. Ik besef hoe bevoorrecht ik ben. Ik heb het ontzettend goed.”


Bron: Brabants Dagblad (2016)