Jouw trainers maken het verschil!

27 maart 2019
Bestuurder en commissielid Vorige

Het verzorgen van goede trainingen aan enthousiaste atleten is dé core business van elke vereniging. Dit vraagt om voldoende gemotiveerde trainers die het verschil maken bij jou op de club. De droom van elke vereniging is om voldoende kwalitatieve trainers in huis te hebben. Die droom kan je vanaf nu waarmaken! Hoe? Met trainersbegeleiding op de club

Bij steeds meer clubs is het besef doorgedrongen dat trainersbegeleiding, nu en in de toekomst, een cruciale rol speelt. Je hebt als club veel baat bij een vitale ledenorganisatie: betere trainers, meer sportplezier, een ontwikkelgericht klimaat, tevreden ouders en een betere sfeer op de club! 

Hoe zit het op jouw vereniging? Maak werk van Trainersbegeleiding op de club.

Stappenplan: hoe begin je?

Hoe zorg je dat op je op jouw vereniging niet alleen je trainers bij elkaar haalt, maar ze ook echt verder helpt in hun ontwikkeling? Maak werk van het begeleiden en opleiden van trainers bij jouw vereniging en zet Trainersbegeleiding bij de eerstvolgende bestuursvergadering op de agenda. Zo, de eerste stap is gezet: je bent draagvlak aan het creëren binnen de club! Is dat gelukt? Dan is de tijd rijp om op zoek te gaan naar een trainersbegeleider die een goede klik heeft met jouw trainers en goede voorwaarden kan scheppen. Het succes valt of staat bij een goede structuur. Een trainersbegeleider heeft vaak ook een aanjagende rol in het organiseren van trainersvergaderingen, het functioneren van de TC, het werven van trainers en het voeren van voortgangsgesprekken met trainers. Gevonden? In stap 3 start je het verenigingstraject. Natuurlijk kost het tijd en inspanning om dit project op poten te zetten, maar (bedenk wel): goede en gemotiveerde trainers zijn GOUD waard voor de sfeer op je club. Jouw trainers maken het verschil. De tijdsinvestering verdien je hiermee dubbel en dwars terug.

Interesselijst

Heb jij interesse in trainersbegeleiding op jouw club en wil je graag meer informatie? Vul dan de interesselijst in, zodat we vrijblijvend contact met je kunnen opnemen.

Foto: www.sportplezier.nl