Koninklijke Onderscheiding Henk van der Worp

29 september 2008
Vorige

Zaterdag 27 september heeft Henk van der Worp op de Zwolse atletiekbaan van AV PEC 1910 de versierselen opgespeld gekregen die horen bij de Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau, door Henk Jan Meijer, burgemeester van Zwolle.
Henk van der Worp is al tientallen jaren een bekende verschijning in de atletieksport met grote verdiensten op lokaal, regionaal en (inter-)nationaal niveau. Al meer dan vijftig jaar is hij het boegbeeld van de Zwolse Atletiekvereniging PEC 1910.

\"\"
Henk van der Worp (Bron: Website AV PEC 1910)

Van der Worp was in de jaren ’80 de vaste teammanager van de Nederlandse atletiekploeg met als hoogtepunten uiteraard zijn rol als chef d’équipe van de atletiekploeg tijdens de Olympische Spelen in Los Angeles (1984) en Seoul (1988). Zijn aandacht richtte zich niet louter op de topatleten maar hij onderschreef ook het belang van een doordachte opzet van de competitie, de nationale kampioenschappen en de relatie met andere evenementen. Ook was hij gedurende maar liefst 26 jaar (1971 tot en met 1997) de drijvende kracht was achter de organisatie van de atletiekwedstrijden in de IJsselhal in Zwolle.
In 1991 werd hij reeds benoemd tot lid van verdienste van de Atletiekunie als blijk van erkenning voor zijn grote inzet en ervaring, alsmede de wijze waarop hij de atletieksport in het algemeen en wedstrijdatletiek in het bijzonder gedurende een reeks van jaren op de kaart heeft weten te zetten.