Lintjesregen 2017

28 april 2017
Vorige

Met dank aan de clubs voor het onder de aandacht brengen, feliciteren we de volgende toppers met hun Koninklijke Onderscheiding tijdens de Lintjesregen van 2017! 
 

Tjerk Vellinga, Phanos Amsterdam

Woensdag 26 april heeft Tjerk Vellinga tijdens de traditionele lintjesregen voor Koningsdag een koninklijke onderscheiding gekregen. In de Nieuwe Kerk ontving Tjerk van burgemeester Van der Laan de onderscheiding voor Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Tjerk ontvangt deze onderscheiding voor zijn grote inzet voor de atletiekvereniging Blauw Wit en Phanos en voor zijn inzet voor de atletieksport in brede zin.

Tjerk is al sinds de jaren ’50 betrokken bij Blauw Wit en is in de jaren ’80 voorzitter van Blauw Wit geweest. Ook is Tjerk jarenlang actief geweest als wedstrijdleider en wedstrijdorganisator van baanwedstrijden bij Phanos in het Olympisch Stadion. Onder bij andere vanaf 1999 bij de D-spelen en de NK atletiek. Bij de Marathon van Amsterdam is Tjerk vanaf 1975 ruim 40 jaar actief geweest in de organisatie. In stadsdeel Nieuw-West is Tjerk in 2006 één van de oprichters geweest van de sportadviesraad. Tjerk is nog steeds lid van de sportadviesraad en levert zo een bijdrage aan de ontwikkeling van sport in Nieuw-West.

 Tjerk Vellinga

Berend (Bert) Veen, AV Aquilo

Donderdag 27 april was het ook de beurt aan Bert Veen, 64 jaar, uit Oude Pekela. Bert is gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau en heeft de Koninklijke Onderscheiding mogen ontvangen voor het vele werk dat hij als vrijwilliger bij diverse sportverenigingen en activiteiten heeft gedaan in Oost Groningen. Belangrijkste reden was zijn bijna 40 jaar actief zijn bij atletiekwedstrijden waarvan vele malen als scheidsrechter en wedstrijdleider. De laatste jaren is hij wedstrijdleider bij de RUN van Winschoten; het officiële NK op de 100 km. Hij is naast zijn bijdrage aan de atletiek actief in de eigen gemeente waar hij mede organisator was voor " de samenloop voor hoop" en diverse andere evenementen. Bert is zeer bescheiden, punctueel en waardeert elke sporter. Van topper tot recreant: een sieraad voor onze mooie sport.