Local hero motiveert kinderen actief tot Race Running

30 augustus 2018
Aangepaste atletiek Vorige

Als vrijwilliger werkt Ramon Storm bij Rotterdam Atletiek, een multiculturele sportvereniging waar mensen met en zonder beperking tegelijkertijd sporten. 

Ramon zet zich met heel veel enthousiasme en motivatie vrijwillig in als RaceRunning Trainer bij Rotterdam Atletiek, een sportvereniging in Rotterdam. Dit doet hij samen met een team van trainers. Daarnaast werkt hij als bewegingsagoog bij Rijndam Revalidatie. Hier komt hij regelmatig in contact met kinderen die een lichamelijke beperking hebben en waarbij de sport RaceRunning goed past. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk; het lokale revalidatiecentrum en de vereniging hebben een nauwe samenwerking. Zo komen steeds meer kinderen uit de buurt in aanraking met structureel sporten bij de vereniging.Onbeperkt actief met Racerunning

De RaceRunner maakt het mogelijk dat mensen met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida of andere syndromen), die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit, kunnen bewegen op eigen kracht bij een relatief hoge snelheid. De RaceRunner maakt het mogelijk dat zij, ondanks hun beperking, wèl kunnen sporten en bewegen. Lees hier zijn inspirerende verhaal.