Looptrainersdag 2021 - de 25e editie!

08 november 2021
Looptrainersdag Vorige

Goed nieuws voor de deelnemende looptrainers én de organisatie na de persconferentie van 2 november: de 25e editie van de Looptrainersdag mag doorgaan!

Vanwege de check op de QR codes en het voorkomen van een lange wachtrij, druppelen de eerste trainers rond de klok van acht binnen. Bijkomend voordeel is dat iedereen zo de tijd heeft om, onder het genot van een kopje koffie, weer eens bij te praten met collega-trainers. De sfeer is goed. Na een jaar vol online meetings en webinars is iedereen er aan toe om zelf actief aan de slag te gaan en kennis met elkaar te delen.

Meest innovatief in de loopsport

Niemand minder dan Ellen van Langen, winnares van Olympisch goud op de 800 meter in 1992,  heet  de ruim 1100 deelnemers van harte welkom en wenst iedereen een mooie en leerzame dag toe. Daarna is het woord aan Corina Gielbert, directeur van het Nationaal Ouderenfonds en winnaar van de award ‘De Loper’ 2021, Met hun initiatief OldStars houdt het Ouderenfonds, in samenwerking met partners Menzis en het Ministerie van VWS, ouderen in beweging en geven ze hen hiermee de mogelijkheid de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Gerard Heijnen en Jeroen Reintjes, de bedenkers van de aangepaste spelvorm running laten de deelnemers in twee interactieve workshops kennis maken met het ASM-model en de specifieke trainingsvormen van OldStars running.

Drie workshoprondes en het loopsportplein

Na dit officiële moment is het tijd voor actie. De looptrainers gaan op zoek naar de locatie van hun eerste workshop. Dit jaar bieden 48 experts in totaal 105 workshops aan. De deelnemers volgen er deze dag drie naar keuze. De onderwerpen zijn enorm gevarieerd en lopen uiteen van Fartlektraining in de praktijk tot een theoriesessie over bruin vet. Sommige groepen worden hard aan het werk gezet en zien we met bezweet voorhoofd in de pauze terug. “Dat wordt spierpijn morgen” concludeert een trainer. Gelukkig kan hij de humor er nog van inzien. Op het loopsportplein informeren diverse standhouders de geïnteresseerde trainers over hun product of dienst.

We sluiten deze actieve en leerzame dag af met hapje en een drankje. Natuurlijk ook een mooi moment om de ervaringen van de dag met elkaar door te nemen. Een hartelijk dank aan iedereen die deze dag tot een succes heeft gemaakt. Wij kijken uit naar de volgende Looptrainersdag! Deze vindt plaats op zaterdag 5 november 2022; dus save the date!

Foto's en video: Lars van Hoeven