Mensen met handicap ‘racerunnen’ bij AV De Liemers

24 oktober 2018
Sportaanbod Vorige

Voor mensen met een handicap zijn er steeds meer mogelijkheden om te sporten. Bijvoorbeeld in Zevenaar, waar wekelijks een training plaatsvindt in het racerunning.

Klaar voor de start? Af! De verslaggever mag even een racerunner uitproberen, maar de deelnemers aan deze training zijn zo fanatiek dat we direct in een wedstrijdje zijn beland. Eén ronde op de atletiekbaan. Al snel neemt de 14-jarige Lars Elfrink uit Didam een voorsprong en die geeft hij niet meer weg. Zijn handen gaan de lucht in. ,,Makkie!”, roept hij trots.

Uniek Sporten
Lars heeft veel moeite met lopen. Met het ondersteunende wielframe van de racerunner kan hij toch sporten. Op deze geheel op hem afgestelde ‘fiets’ zit hij op een zadel terwijl zijn voeten de grond raken. De Didamse tiener is één van de zes jongeren die sinds anderhalf jaar elke woensdagmiddag trainen op de atletiekbaan van AV De Liemers in Zevenaar.

Het racerunning is één van de onderdelen van het project Uniek Sporten, waarbij partners uit de zorg, revalidatie, (speciaal) onderwijs, overheden en ondersteunde organisaties structureel samenwerken. Het doel is om sport voor iedereen bereikbaar te maken en de vindbaarheid van de mogelijkheden op dit vlak via regionale samenwerkingsverbanden te verbeteren. Lees hier verder. 

Wil je meer informatie over Race Running? Kijk dan hier.  Als je zelf als Race Runner trainer aan de slag wil gaan, staat hier vermeldt hoe je een bijscholing kunt volgen.