Najaarsvergadering unieraad

30 november 2018
Bestuurder en commissielid Vorige

Donderdagavond 29 november stond de unieraad in het teken van terugblikken op het jaar 2018 en vooruitkijken naar 2019. In de opening liep voorzitter Eric van der Burg langs een aantal belangrijke momenten in 2018 zoals de succesvolle Dag van de Atletiek en Looptrainersdag, de mooie topsportprestaties in Birmingham en Berlijn, de voortgang met Hardlopen.nl en de voorbereidingen op het toetje van 2018: het EK Cross. Ook was er een moment van bezinning vanwege het overlijden in 2018 van atletiekiconen Jack Wouters en Frans Kortbeek. In de opening werd ook verwezen naar een belangrijk project dat op het programma staat in 2019: aandacht voor preventie van seksuele intimidatie in de sport. De ingrijpende video van Start to Talk kun je hier zelf bekijken. 

Vooruitblikken naar het jaar 2019

Tijdens de vergadering zijn het jaarplan en de begroting voor 2019 goedgekeurd. Drie opdrachten staan centraal in het jaarplan: het veilige en vertrouwde karakter van atletiekclubs versterken, bijdragen aan een gezonde leefstijl van Nederlanders door meer mensen in beweging te brengen met atletiek en nieuwe concepten te faciliteren om aan de behoefte van moderne atletiek te voldoen,  denk hierbij aan uitstraling en beleving anno 2019. 

Vertrek John Bos

Na drie termijnen bestuurslid en vanaf 2013 het vice-voorzitterschap, nam John Bos deze avond afscheid van de Atletiekunie. In april 2019 zal hij een gooi doen naar het Council-lidmaatschap bij European Athletics, waarvoor zijn kandidatuur in de unieraad van mei 2018 werd goedgekeurd. Anieke Wierenga werd benoemd tot waarnemend vicevoorzitter, tot aan het moment waarop permanente invulling van het vicevoorzitterschap is gevonden. Daarnaast was er ook een nieuw gezicht: Ruud Wierenga werd tot unieraadslid in kieskring 1 benoemd.