Nederlander loopt 200ste marathon

09 oktober 2008
Vorige

Dion Joosten uit Putte loopt 30 november aanstaande zijn 200ste marathon. Joosten reist daarvoor af naar Florence (Italie). Een uitzonderlijke prestatie van de Puttenaar die als beste tijd in 1994 onder de 3.30 uur liep: 3.28 in de marathon van Eindhoven. De marathon-manie van Joosten laten zijn collega\'s niet ongemerkt voorbij gaan. Zij zijn inmiddels een sponsoractie gestart ten gunste van het Ronald Mc Donald Huis in Veldhoven.

Joosten houdt een dagboek bij over zijn weg naar de 200ste marathon. Hierbij een fragment:
\'Onderweg richting Amersfoort, in gedachte al bij de marathon , nog lekker droog en warm in de auto kijkend naar buiten keken werden wij niet vrolijk. Een beetje regen is niet erg, maar als het de gehele dag, regent wordt u er waarschijnlijk ook een beetje chagrijnig. Als je dan ook nog 42,175 km gaat lopen!! vult u zelf maar in!
U denkt waarschijnlijk “jij moet toch zo nodig marathons lopen”. Oké, u hebt gelijk maar dit keer gaat het ook voor een goed doel .

Om even terug te komen op de marathon. De gehele dag regen, alleen een korte broek meegenomen bleek geen goede zet te zijn. Ik kreeg het zo nu en dan te koud. Beginnersfout ? Oordeelt u zelf maar! Totaal 9 ronden door het bos, afwisselend asfalt, betonnen fietspaden, en bospaden al dan niet voorzien van de nodige plassen regenwater. Dit zorgde dan weer voor natte voeten! Onderweg dwalen je gedachten toch af naar huis en denk je onwillekeurig aan je hondje. Die ligt nu lekker in zijn mandje naast de verwarming! Die heeft het vandaag beter bekeken! Die heeft niks met marathonlopen, en zeker niet in dit slechteweer “hondeweer”en daar kan ik nu wel inkomen. Zo gaan de kilometers toch voorbij. Een laatste ronde en klaar is het karwei! Weer een streepje nr 195, erbij en weer dichter bij mijn doel.

Het doel is de 200ste marathon en daaraan gekoppeld, het LOPEN VOOR DE ZIEKE KINDEREN Dat laatste geeft toch een extra dimensie aan het geheel. Iets kunnen doen voor deze kinderen is toch hartstikke gaaf.\'