Nieuwe leden met Ren.Spring.Gooi

02 april 2019
Bestuurder en commissielid Vorige

Wat is Ren.Spring.Gooi?

Het atletiekprogramma Ren.Spring.Gooi is ontwikkeld voor basisscholen. Tijdens de gymles maken leerlingen met het lesprogramma spelenderwijs kennis met de atletieksport. Het programma bestaat uit drie atletieklessen. Er zijn aparte lessen voor de verschillende groepen zodat iedereen op zijn eigen niveau uitgedaagd wordt. De nadruk ligt op steeds hoger, verder of sneller. Het kind kan zichzelf en anderen blijven uitdagen op zijn of haar eigen niveau en verbeteren vanuit de eigen kracht. Als atletiekvereniging kan jij hierop inhaken en zo nieuwe jeugdleden werven.

Wat kan Ren.Spring.Gooi betekenen voor jouw vereniging?

Basisscholen in jouw omgeving die gebruik maken van het programma Ren.Spring.Gooi hebben toekomstige pupillen voor jouw vereniging.

Neem contact op met scholen die het programma gebruiken en zet hiermee jouw club op de kaart. Deel bijvoorbeeld flyers uit of bied gratis proeflessen aan. Neem contact op met basisscholen bij jou in de buurt en informeer of zij gebruik maken van het programma. Doen ze dat al, bied ze dan bijvoorbeeld aan om een van de lessen bij jou op de atletiekbaan te verzorgen. Maken ze nog geen gebruik van het programma, informeer ze dan over de voordelen. Vertel wat het programma inhoudt en vermeld ook het (financiële)  voordeel voor een school als ze met de atletiekvereniging in de buurt samenwerken: de eerste 25 scholen die een samenwerking aangaan met een atletiekvereniging uit de buurt, krijgen 50% korting op het materiaalpakket. Het materiaalpakket is een aanvulling op de lessen. 

Haak als vereniging in op het programma en wie weet, verwelkom jij binnenkort nieuwe jeugdleden!

Lees hier ook het verhaal van AV Jahn II uit Stadskanaal. Zij wierven maar liefst twintig nieuwe jeugdleden in een half jaar tijd met Ren.Spring.Gooi.

Meer informatie vind je op www.renspringgooi.nl. Heb je vragen? Mail deze naar renspringgooi@atletiekunie.nl