Oproep aan atletiekfans

06 november 2008
Vorige

De Atletiekunie doet momenteel (in samenwerking met NOC*NSF) studie naar het beter bedienen en bereiken van \'atletiekfans\'. Dit betreft een van de eerste proefprojecten in het kader van het Olympisch Plan 2028.

Het project \'Atletiekfans\' gaat over iedereen die wil genieten van de atletiek via evenementen of media. Bijvoorbeeld de incidentele fans die vooral interesse tonen bij grote internationale events. Vaak zijn dit mensen met een brede sportinteresse, met dikwijls hun roots in een andere tak van sport, die ook de atletiek een mooie sport vinden en extra aandacht hebben bij Nederlandse successen. We noemen deze fans gemakshalve de \'Oranjefans\'.

Maar in deze oproep vooral doelen we op de atletiekkenners, de insiders, die veel willen weten, veel willen zien en willen ervaren. Maar ook ervaringen en meningen willen uitwisselen. We hebben het hier dus over JOU! We willen graag jouw mening/opmerkingen/suggesties over drie onderwerpen:

Evenement
1.De eerste vraag heeft betrekking op een evenement: Hoe, waar en met wie kan de Atletiekunie in Nederland een (internationaal) topevenement (*) organiseren dat een vol stadion trekt? Welke acties zou jij daartoe ondernemen? Wat zou jij willen zien bij een toernooi in het buitenland, zoals het WK in Berlijn 2009? Hoe zou dat qua Oranje leuker kunnen? Allemaal in een oranje (Atletiekunie)shirt? Een oranje vak? Fanblad? Meeting met atleten? Zien en gezien worden.
(*) Denk in Nederland bijvoorbeeld aan een Europacupwedstrijd (Meerkamp of Landenteams), Europees Kampioenschap Atletiek, EK 20-22 jaar, EK Junioren etc. of een eendaagse wedstrijd zoals de FBK-Games en de Nacht van de Atletiek (Heusden, Bel).

Internet
2.De tweede vraag heeft betrekking op internet: Als je niets op atletiekgebied wil missen op internet, hoe zou jij dan een atletieksite willen inrichten?
Denk hierbij niet alleen aan atletieknieuwtjes, maar ook aan het plaatsen van bijvoorbeeld werpfilmpjes van Rutger Smith met commentaar van coach Gert Damkat erbij.

Televisie/radio/internet/mobiel
3.De derde en laatste vraag heeft betrekking op televisie/radio/internet/mobiel: Wat zou jij graag op televisie/radio/internet/mobiel willen zien/horen/lezen?
Denk bijvoorbeeld aan een ‘alert-service’ per SMS (van de Atletiekunie, kostendekkend en dus goedkoop) als er een (top)evenement op atletiekgebied komt (op tv/radio).

Je reactie kun je mailen aan Eric.Roeske@atletiekunie.nl, projectleider ‘Strategisch Plan Atletiekfans’. Doe dit uiterlijk zondag 16 november 2008!

Van de reacties wordt een overzicht gemaakt, dat wordt besproken in een brainstormmeeting met ervaren media-, communicatie- en marketingmensen op 25 november 2008. Spoedig daarna hoor je wat met jouw inbreng is gedaan.

Het kan zijn dat deze oproep je via meer dan één kanaal bereikt. Dat gebeurt niet met opzet, het betekent eens te meer dat jij een fanatieke atletiekfan bent.