Organisatoren bekend Nederlandse Kampioenschappen 2020

02 november 2018
Nederlandse Kampioenschappen Vorige

De ASICS NK Junioren zal in 2020 worden georganiseerd door AV Altis, Amersfoort. De club heeft haar bid versterkt na de feedback van afgelopen jaar. Daarbij hebben zij de organisatiekracht waarbij de NK Junioren een beloning is voor het harde werk en de ontwikkeling binnen de club. "AV Altis Amersfoort kijkt met veel plezier uit naar het mogen organiseren van het NK Junioren in 2020. Dit wordt weer een mooie stap voor de vereniging, na de stevige groei van de wedstrijdatletiek in Amersfoort in de afgelopen vier jaar, de gestage prestatieontwikkeling bij de Altis-junioren en de aanstaande organisatie van het NK Meerkamp Junioren 2019. We zullen ook dit evenement vanuit onze passie voor atletiek neerzetten" namens Harold Schepers, sectie Atletiek bij AV Altis.

Vind hier het complete overzicht van de NK organisatoren.


14-09-2018

Begin dit jaar is de kandidaatstelling voor clubs open gegaan om in 2020 één van de Nederlandse Kampioenschappen te organiseren. Afhankelijk van het type evenement zijn er vereisten om een NK te organiseren. Hiervoor zijn bidformulieren per NK opgesteld om aan de hand van het bidformulier de kandidaatstelling te ondersteunen. Na een lang selectieproces zijn de Nederlandse Kampioenschappen toegewezen aan de verschillende organisaties.

AV’34 is voor het twaalfde jaar op rij verantwoordelijk voor de organisatie van het AA Drink NK Atletiek in Omnisport Apeldoorn. De ruim 250 vrijwilligers kijken ernaar uit om van de komende edities wederom een succes te maken.

De organisatie van het Open Nederlandse Kampioenschappen Para Atletiek ligt vanaf 2020 voor twee jaar in handen van Eindhoven Atletiek. Mede dankzij het bidformulier dat exact aansluit bij de doelgroep en de pas gerenoveerde accommodatie is Eindhoven Atletiek een goede kandidaat voor het organiseren van het ONK.

De NK Marathon zal wederom worden georganiseerd door Le Champion en is geïntegreerd in de Amsterdam marathon voor de komende vier edities. Dit jaar gaan hier onder meer Abdi Nageeye en Michel Butter strijden voor de Nationale titel.

Een aantal Nederlandse Kampioenschappen zijn al eerder toegewezen aan organisatoren. Met het ASICS NK Atletiek bij Haag Atletiek in zowel 2019 als 2020. De NK Cross ligt de komende twee jaar in handen van AV NOP in Emmeloord, in het recreatiepark Netl de Wildste Tuin. De organisatie voor de NK Junioren zal binnenkort ook bekend worden gemaakt.

Het complete overzicht is te vinden op de website van de Atletiekunie.

Foto: Erik van Leeuwen

NK