Pieke de Zwart nieuwe directeur Atletiekunie

16 november 2017
Vorige

Pieke de Zwart start op 1 december 2017 in de functie van algemeen directeur van de Atletiekunie. Hij volgt Joëlle Staps op die de afgelopen 12 maanden de functie op interim basis heeft vervuld. Pieke zal in zijn rol verder invulling gaan geven aan de ingezette transitie van de Atletiekunie. 

Pieke vervulde de afgelopen jaren de functies van verandermanager en commercieel  directeur-bestuurder binnen de Rabobank. In die functies heeft hij diverse verandertrajecten succesvol afgerond en teams beter laten functioneren.

John Bos, vice-voorzitter van het bestuur en tevens voorzitter van de selectiecommissie licht het besluit toe. “Met de bagage en het grote palet aan ontwikkelde competenties die Pieke meebrengt, zijn wij ervan overtuigd dat we met hem een daadkrachtig en mensgerichte professional op de positie van algemeen directeur krijgen. Hij is iemand die de strategische doelstellingen van de Atletiekunie op de juiste wijze kan vertalen en met zijn verbindende leiderschapsstijl aansluit bij hetgeen de organisatie zoekt.” 

Pieke is zeer sportief en houdt van hardlopen, bootcamp en squashen. Een achtergrond als professional in de sport heeft hij niet en hij ziet het als een prachtige uitdaging om zijn ervaring uit het bankwezen aan te wenden om de atletieksport in Nederland verder te ontwikkelen. 

“Mijn professie en persoonlijke maatschappelijke betrokkenheid komen prachtig samen in deze functie. Heel graag draag ik bij aan het verder professionaliseren en positioneren van de Atletiekunie alsmede aan het versterken van de atletieksport. Ik heb dan ook ontzettend veel zin om samen met het bestuur, de collega’s en alle andere betrokkenen aan de slag te gaan in deze prachtige nieuwe functie” aldus Pieke.