Ren.Spring.Gooi

07 september 2017
Atletiek op school Vorige

Want jong bewegen, blijft bewegen

Beweging heeft een positieve invloed op de fysieke en mentale ontwikkeling van een kind. Het vergroot niet alleen het concentratievermogen en daarmee indirect de schoolprestaties. Maar bewegen heeft ook een positieve invloed op de conditie en het welzijn van een kind. Door middel van beweging leren kinderen spelenderwijs samen te werken en om te gaan met situaties als winnen en verliezen.

Een kind dat op jonge leeftijd de basistechnieken van bewegen leert, heeft daar heel zijn/haar leven profijt van. Want jong bewegen, blijft bewegen. En daar helpen wij een handje bij. Door kinderen op een leuke én plezierige manier kennis te laten maken met de basisbewegingen van Atletiek!

Hoe?

Met behulp van het drie weken durende beweegprogramma Ren.Spring.Gooi. De combinatie en afwisseling van de verschillende bewegingen in het programma bevorderen de motorische ontwikkeling van het kind. Het beweegprogramma en het materialenpakket zijn samengesteld ter inspiratie voor leerkrachten, zodat ze ook na de lessen zelf aan de slag kunnen gaan. Ren.Spring.Gooi laat basisschoolkinderen op een leuke en goede manier zo veel mogelijk bewegen. Wanneer een kind plezier heeft in bewegen, motiveert dat om te blijven bewegen. Op deze wijze levert Ren.Spring.Gooi een positieve bijdrage in het aanleren van een gezonde leefstijl.

Meedoen of meer weten?

Voor verenigingen

Heb je als atletiekvereniging contact met basisscholen? Verwacht je dat deze scholen mee willen doen aan het Ren, Spring, Gooi programma? Geef dat dan door via renspringgooi@atletiekunie.nl. Vermeld de naam van de school en de contactpersoon.

Voor scholen

Wil je als school meedoen aan het Ren, Spring, Gooi programma? Stuur een mailtje naar renspringgooi@atletiekunie.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Voor trainers

Vanaf september beginnen we met het uitrollen van het Ren, Spring, Gooi programma uitrollen. Daarvoor hebben we enthousiaste en bekwame jeugdtrainers nodig die deze lessen kunnen verzorgen. Ken of ben jij een jeugdtrainer die deze lessen zou willen verzorgen? Geef je dan op via renspringgooi@atletiekunie.nl

Samenwerking Campina
Net als de Atletiekunie wil Campina Nederland fitter maken; om je krachtig en fit te voelen is niet alleen gezonde voeding van belang maar ook voldoende beweging. Sport en voeding gaan hand in hand. Zo past zuivel goed bij een gezond en sportief leven, want dit zit vol belangrijke vitaminen en mineralen die je lichaam dagelijks nodig heeft. Dit geldt niet alleen voor topsporters zoals Dafne Schippers en Epke Zonderland, maar voor heel sportend Nederland. Samen geven we aandacht aan voldoende en goed bewegen voor jonge kinderen, want jong geleerd is oud gedaan. Met het Ren.Spring.Gooi programma hopen we te zien wat een goede en inspirerende gymles én beweegminuten in de klas met kinderen kunnen doen. Want atletiek, de basisbewegingsvormen, draagt bij aan de goede motorische ontwikkeling van kinderen: Rennen. Springen en Gooien.