Samenwerking tussen JOGG en Atletiekunie loont

08 oktober 2020
Gezonde sportomgeving Vorige

JOGG blijft met haar Team:Fit-werkwijze ook de komende jaren met de Atletiekunie samenwerken. Al sinds 2017 gaan beide partijen samen voor een gezondere sportomgeving, wat heeft geleid tot mooie resultaten.

Vanaf het begin van de samenwerking is ingezet op gezondere voeding in sportkantines en -accommodaties van atletiekclubs. Er zijn inmiddels meer dan 40 atletiekclubs aangemeld bij Team:Fit en zeventien daarvan hebben een Team:Fit-certificaat behaald voor het gezondere aanbod in hun kantine. Verder dragen beide partijen het belang van de gezondere sportomgeving samen uit. Dit gebeurde bijvoorbeeld tijdens eerdere evenementen, zoals de Dag van de Atletiek en het NK Atletiek.

Rookvrije sportomgeving

Op weg naar een gezonde, sportieve leefomgeving voor kinderen, onderstreept de Atletiekunie eveneens het belang van een rookvrije sportomgeving. Inmiddels hebben 107 atletiekclubs hieraan gehoor gegeven. Met een rookvrij sportterrein geeft de club het goede voorbeeld aan kinderen. Op dit thema biedt Team:Fit ook begeleiding aan verenigingen.

Samen kom je verder

Marjolein Bolhuis-Eijsvogel (Manager Gezonde Omgeving en Publiek-Private Samenwerking JOGG) vertelt vol enthousiasme over de verlenging van de samenwerking tot 2023: “Ik ben blij dat de Atletiekunie ook de komende jaren samen met ons gaat voor een gezondere sportomgeving. Hiermee laat de bond zien dat ze haar verantwoordelijkheid pakt op dit gebied en onder andere gaat voor meer gezondere kantines en meer rookvrije terreinen bij atletiekverenigingen.”

“Elk kind verdient een gezonde leefstijl. Ik vind het onze plicht om hieraan bij te dragen door er, samen met onze clubs, voor te zorgen dat ze in een gezonde omgeving kunnen sporten” vult Pieke de Zwart, algemeen directeur van de Atletiekunie aan.

Over JOGG

JOGG maakt de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder. Daardoor groeit onze jeugd op tot een gezonde generatie. Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd. 

Om dit voor elkaar te krijgen, zet JOGG in op de omgevingen rondom het kind. Eén van die omgevingen is sport. Team:Fit is binnen deze omgeving de werkwijze waarmee we het voedingsaanbod in sportkantines en horeca van sportaccommodaties gezonder maken. Daarnaast is er aandacht voor een rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholgebruik. Een Team:Fit Coach helpt verenigingen kosteloos bij de stappen naar een gezondere sportomgeving. Bij sportevenementen gaan we voor een gezonder voedingsaanbod en gezondere sportsponsoring. Binnen Team:Fit werken we samen met o.a. verenigingen, gemeenten en sportbonden.

Meer informatie over Team:Fit

Heb je interesse om met Team:Fit aan de slag te gaan? Bekijk de website of neem vrijblijvend contact op met info@teamfit.nl.