Scholingsaanbod voor trainers en coaches van sporters met een beperking

23 april 2018
Opleidingen Vorige

Sporten en bewegen houdt je fit, geeft zelfvertrouwen en biedt de kans om anderen te ontmoeten, plezier te hebben en grenzen te verleggen. Ook mensen met een beperking willen graag kunnen sporten. De inzet en kwaliteit van het sportkader kan hierbij hét verschil maken. De academie voor sportkader wil hier graag aan bijdragen. In het opleidingsseizoen van april 2018 t/m juni 2018 staan diverse scholingen gepland voor trainers en coaches van sporters met een beperking.

Trainen en coachen van jongeren met autisme 
Een kind met autisme verwerkt prikkels anders dan andere kinderen. Dat kan zorgen voor onrust of onbegrip, zowel bij het kind zelf als direct betrokkenen. Leer autisme herkennen en ermee omgaan. Kinderen met autisme moeten een sport en een sportvereniging eerst ervaren om te weten of ze het leuk vinden. Elk kind met autisme heeft een eigen manier om zich op zijn gemak te voelen. Nieuwe omstandigheden zijn lastig, routine is er nog niet en ze voelen zich vaak onbegrepen. In deze scholing leer je autisme herkennen en de behoefte van kinderen met autisme te begrijpen.

Wil je deelnemen aan de scholing? Zie onderstaand de geplande scholingen!
- Eindhoven 13 juni 2018 inschrijflink  - Utrecht 19 juni 2018 inschrijflink

Sporters met gedragsproblematiek
Hoe geef je kinderen met gedragsproblemen de aandacht die ze nodig hebben van jou als trainer of coach, terwijl je de rest van het team niet uit het oog verliest? Tijdens deze scholing krijg je veel tips en trucs om hier beter in te worden. Als trainer of coach van sporters met gedragsproblematiek is het belangrijk om je bewust te zijn van je eigen rol en gedrag. Reflecteren op je eigen handelen is met deze doelgroep belangrijker dan probleemgedrag bij de sporter herkennen. Dit is niet bepaald eenvoudig, want kritisch zijn op je eigen houding en trainingsvoorbereiding vereist durf en zelfkennis.

Wil je deelnemen aan de scholing? Zie onderstaand de startdatum van de geplande scholingen!
- Eindhoven 23 mei 2018 inschrijflink – Amsterdam 29 mei 2018 inschrijflink

Sporters met een auditieve/communicatieve beperking
Sporters met een auditieve/communicatieve beperking kunnen prima sporten. Een trainer-coach moet echter wel met een aantal zaken rekening houden om een goede en uitgebalanceerde training te kunnen geven. Bijvoorbeeld met de motorische ontwikkeling van de sporter, met het gebruik van hoor hulpmiddelen en gebarentaal en met het niet goed kunnen uiten. Tijdens deze scholing leer je wat een auditieve/communicatieve beperking is, hoe je sporters met een auditieve/communicatieve beperking mee kunt laten doen in reguliere sportteams en hoe je een veilige trainingssituatie creëert. Ook krijg je handvatten hoe je deze sporters aanwijzingen kunt geven.

Wil je deelnemen aan de scholing op 20 juni 2018? Schrijf je dan nu in

Totale scholingsaanbod gericht op aangepast sporten
Je kunt bij de Academie voor Sportkader nog meer scholingen volgen. Bekijk de website voor het volledige aanbod. Voor meer informatie en vragen, kun je contact opnemen via opleidingen@nocnsf.nl.