Servee Wijsen (84) overleden

29 juli 2019
Bestuurder en commissielid Vorige

In Geleen  is op 24 juli 2019 op 84-jarige leeftijd oud-Nederlands kampioen en -nationaal recordhouder polsstokhoogspringen Servee Wijsen overleden.

Servee Wijsen was vanaf de tweede helft van de jaren vijftig tot en met eind jaren zestig de belangrijkste polsstokhoogspringer in Nederland. In die periode verzamelde hij in totaal tien Nederlandse titels. Liefst 45 maal kwam hij voor Nederland uit in interlands.

Servee kwam nog tijdens zijn carrière als atleet steeds vaker in de rol van begeleider terecht en daarbij maakte hij vooral naam als hoogspringcoach. Zo begeleidde hij onder meer de hoogspringsters Mirjam van Laar en Monique van der Weide, die beiden tot een recordhoogte van 1,88 m zouden komen, Pas in 2013 zou dit nationale record worden verbeterd. Servee Wijsen was lang bondscoach en daarnaast jarenlang op nationaal niveau actief binnen het opleidingsgebeuren van de Atletiekunie.

Servee Wijsen was sinds 1967 drager van het Unie Erekruis in goud. In hem verliest de Nederlandse atletiekwereld een atleet die het polsstokhoogspringen in ons land in zijn eentje naar een aanzienlijk hoger niveau tilde. Het bestuur van de Atletiekunie condoleert, mede namens de Vrienden van de Atletiek, de familie en wenst haar bij het verwerken van dit verlies alle sterkte toe.