Special Olympics regionaal evenement 28 september in Hardenberg

08 april 2019
Atleten met handicap Vorige

Save the date!
De gemeente Hardenberg organiseert op 28 september 2019 het Special Olympics Regionaal Evenement. Op de Sportboulevard in Hardenberg hoopt de organisatie deze dag zo’n 150 tot 200 sporters met een verstandelijke beperking uit Oost Nederland te mogen begroeten. De sporters kunnen het tegen elkaar opnemen in de sporten atletiek, gymnastiek en zwemmen.
Het Special Olympics Regionaal Evenement regio Oost sluit aan bij de ambities van de gemeente, op het gebied van sport en toegankelijkheid. In het voorjaar van 2018 is de gemeente Hardenberg uitgeroepen tot de Meest toegankelijke gemeente van Nederland. Een titel die de gemeente in 2018 en 2019 mag voeren.
Special Olympics regionaal evenement Special Olympics Nederland ondersteunt in heel Nederland regionale evenementen voor mensen met een verstandelijke beperking, in meer dan 20 verschillende sporten. In overleg met Special Olympics Nederland is gekozen voor de drie sporten atletiek, gymnastiek en zwemmen. Naast deze drie sporten zal er tijdens het evenement ook aandacht besteed worden aan dansen. Dansen is sinds kort ook een officieel erkende sport binnen Special Olympics. Alle sporters die mee willen doen kunnen zich opgeven voor het evenement.
De organisatie van de Special Olympics in Hardenberg ligt in handen van de gemeente, de Stuw, het Platform Inclusief Hardenberg, het Alfa college en de Baalderborg Groep. Bij de sporten wordt de organisatie ondersteund door atletiekvereniging Spurt’88, zwemvereniging de Grunte, Turn- en sportcentrum Hardenberg en de Dansfabriek.
Inschrijving
De inschrijving voor het evenement in Hardenberg zal begin mei 2019 worden geopend. Alle sportverenigingen krijgen dan de uitnodiging en de inschrijfformulieren toegestuurd. Mochten er vragen zijn over het evenement en/of over de inschrijving dan kunt u contact opnemen met projectleider Marcel Smid, team sport en accommodaties via (0523) 289261 of marcel.smid@hardenberg.nl.

Fotograaf Bart Weerdenburg. Foto gemaakt bij Special Olympics