Stapsgewijs naar nieuwe doelgroepen op jouw club (e-learning)

21 januari 2021
Bestuurder en commissielid Vorige

Flexibel aanbod voor de "ongebonden" sporter

De lockdown zorgt noodgedwongen voor minder reuring  rondom het clubgebouw. Een goed moment om samen met een aantal (bestuurs)leden de vereniging in kaart te brengen. En te kijken óf en hoe je die reuring op jouw club in de toekomst kan vergroten. Waarom? Omdat het sportlandschap verandert en wij denken dat hier kansen liggen voor de club. Volgens de laatste schatting telt Nederland momenteel zo’n 5 miljoen “ongebonden sporters”, mensen die sporten buiten een (traditionele) sportclub om.  Als je als club in staat bent in te springen op de wisselende wensen van deze geïndividualiseerde en drukbezette sporter, dan heb je goud in handen!

Gratis e-learning "In 5 stappen inzicht in nieuwe doelgroepen"

Wij hebben een e-learning ontwikkeld waarin je je huidige clubinfrastructuur gaat analyseren en vervolgens in kaart brengt wat er nodig is om de groep ongebonden sporters richting jouw club te verleiden. In acht opdrachten doorloop je deze e-learning. Aan het eind heb jij het eerste handvat om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Je bepaalt zelf de tijd en het tempo. Tussendoor staat een online sessie (MS Teams) gepland met mede-bestuurders van andere clubs om zo van elkaar te leren. Deze e-learning is gratis voor alle aangesloten clubs en loopgroepen.

Er wordt steeds meer gesport en daarnaast neemt het belang van een goede leefstijl toe. De vraag naar sport- en beweegaanbod groeit. Een unieke kans voor atletiekclubs die hierop mee kunnen bewegen. Met o.a. gekwalificeerd kader, een veilig sportterrein en een goed beleid heb je de basis in huis om de markt van de “ongebonden sporter” te veroveren!

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je in! Heb je vragen over dit onderwerp? Mail naar sportaanbod@atletiekunie.nl

Ja, ik schrijf me in voor de gratis e-learning!