Starting soon: Basisopleiding Trailruntrainer 15 september

23 augustus 2018
Vorige

Opleiding TrailrunningTrainer – basis start zaterdag 15 september 2018

Wil jij net als je 8 voorgangers officieel opgeleid en gekwalificeerd worden als Trailrun Trainer?

Vóór 2018 was er geen formele opleiding trailrunningtrainer beschikbaar. Het gevolg is dat veel hardlooptrainers het erbij pakken zonder na te denken over de risico’s. Het lopen op de baan of weg is fundamenteel anders dan het lopen op diverse ondergronden in de heuvels of bergen. Veiligheid speelt een nog grotere rol en hoe bereid je je lopers op gedegen wijze voor op deze uitdagender omstandigheden?

Hoe ga je als trailruntrainer te werk? Wat is nu precies dat trailrunnen? Hoe stoom je atleten klaar voor een trailrun? Trailen is namelijk wel écht een andere discipline dan het reguliere hardlopen, er komt veel meer kijken dan alleen vechten tegen de zwaartekracht en de elementen. Belangrijk is ook dat het voor je lopers toepasbaar is in de alledaagse trainingen, in de eigen omgeving. 

Reden voor Hardlooptrainers Nederland om een specifieke opleiding te ontwikkelen voor reeds gediplomeerde looptrainers niveau 3 die hun lopers willen voorbereiden op een trailrun, in de BeNeLux. De aspecten die onder andere aan de orde komen zijn: veiligheid, klimmen, dalen, Trittsicherheit, bochtentechniek, coördinatie, lef, gevaar, angst, anticiperen, eigen verantwoordelijkheid, blessurepreventie, weersomstandigheden, voeding, en materiaalkennis. En hoe ontwerp je nou een training die toewerkt naar een einddoel? En welke specifieke (kracht-)oefeningen dragen bij aan jouw doelen als trainer? En hoe breng ik die over op een gevarieerde doelgroep? Dit en meer wordt behandeld en maak je je gedurende de opleiding samen met andere trainers eigen. 

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven