Strafzaak atletiekcoach Jerry M.

20 februari 2020
Bestuurder en commissielid Vorige

Hoewel tevredenheid in dit soort situaties niet aan de orde zal zijn, zijn we blij dat de zaak als strafzaak binnen de rechtbank (meervoudige kamer) is behandeld, aangezien het tuchtrecht geen passende strafmaat kent voor dergelijke zware overtredingen op het gebied van seksuele intimidatie en geweld.

Uiteraard blijven we in afwachting van de uitspraak (5 maart 2020) en we vertrouwen erop dat binnen het rechtssysteem een rechtvaardig oordeel wordt uitgesproken waardoor de slachtoffers in ieder geval erkenning krijgen voor het onrecht dat hen is aangedaan. De Atletiekunie beseft dat het persoonlijk leed van slachtoffers van vergaande vormen van grensoverschrijdend gedrag in geen enkele verhouding staat tot welke straf dan ook.

De Atletiekunie zal zich met en binnen de verenigingen sterk blijven maken om grensoverschrijdend gedrag zoveel als mogelijk te voorkomen. Tenslotte wil de Atletiekunie de slachtoffers een groot compliment maken voor het feit dat zij de moed hebben opgebracht om hun verklaring af te leggen.

 


Is er bij jou op de club iets aan de hand?

Of in je directe omgeving? Heb je een ingrijpende gebeurtenis meegemaakt en heb je behoefte aan een gesprek? De volgende instanties kunnen je helpen
 

 • Meldpunt sport: 0900 - 202 55 90
  Heb je behoefte aan een gesprek? Bel dan, geheel vertrouwelijk, met het NOC*NSF Centrum Veilige Sport Nederland. Je krijgt eerst een medewerker te spreken die je verhaal aanhoort en met je meedenkt. Wil je persoonlijke begeleiding dan kun je een eigen vertrouwenspersoon krijgen. Je kunt daarbij zelf aangeven of je liever met een man of vrouw praat. Het NOC*NSF meldpunt seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag in de sport is telefonisch bereikbaar van 9:30- 17:30 uur. Je kunt ook anoniem melden of in gesprek gaan door hier melding te maken. Voor bereikbaarheid in de avonden en weekenden kijk je bij contact informatie.  
   
 • Slachtofferhulp Nederland: 0900-0101
  Slachtofferhulp biedt emotionele hulp, begeleiding in strafprocessen en helpt slachtoffers en nabestaanden hun leven weer op te pakken na een ingrijpende gebeurtenis
   
 • Zedenpolitie: 0900-8844
  Bel bij seksueel misbruik met 0900 8844 en vraag naar de zedenpolitie bij jou in de buurt
   
 • Crisislijn: 0900-0113
  Je kunt bij 113 terecht wanneer je zelfmoordgedachten hebt of wanneer je iemand kent en je zorgen maakt over deze persoon. Worstel jij met zelfmoordgedachten? Praten werkt! Bel 0900-0113 of chat via www.113.nl. Dit kan 24/7, gratis en is anoniem. Op onze website kun je een zelftest doen of online therapie volgen doen.

 

Voor advies kun je ook contact opnemen met één van de twee vertrouwenscontactpersonen van de Atletiekunie: Els Manders (06 522 856 65) of Frank Koomen (06 558 975 86). Wil je anoniem melden bij de Atletiekunie dan kun je hier melden.