Svein Arne Hansen overleden na beroerte

20 juni 2020
Beleid Vorige

Svein Arne Hansen, de voorzitter van de Europese atletiekbond European Athletics, is zaterdag overleden. De Noor werd afgelopen maart getroffen door een beroerte en is daar niet van hersteld. Hansen is 74 jaar oud geworden.

Voordat Hansen aan de slag ging bij European Athletics werkte hij 24 jaar lang als wedstrijddirecteur van de Bislett Games, een atletiekevenement in Oslo. Onder zijn leiding groeide het evenement uit tot een van de belangrijkste in Europa. Ook was Hansen twaalf jaar de voorzitter van de Noorse atletiekfederatie.

In 2015 werd Hansen verkozen tot voorzitter van European Athetics, waarna hij vorig jaar werd herkozen voor nog een termijn. Hij was de vijfde persoon die deze positie bekleedde en nam als voorzitter ook plaats in de raad van de wereldwijde atletiekfederatie World Athletics.

Interim voorzitter van de Europese bond Dobromir Karamarinov noemt Hansen een "grootse leider, een visionair voor onze sport en een charismatische persoonlijkheid in de atletiekfamilie”. Topman Christian Milz zegt dat de European Athletics-familie een "inspirerende leider en goede vriend” heeft verloren. "Hij deed altijd zijn best om de sport te promoten en altijd met een glimlach op zijn gezicht. We zullen hem allemaal missen.”