Sylvia Barlag herkozen als councillid van de wereldatletiekfederatie

25 september 2019
Bestuurder en commissielid Vorige

Tijdens het 52e IAAF Congress voorafgaand aan de WK Atletiek in Doha is Sylvia Barlag herkozen als councillid voor de komende vier jaar. Samen met de gekozen president Sebastian Coe, vier vice-presidenten en 13 collega councilleden zal Sylvia sturing geven aan de toekomst van World Athletics (voorheen IAAF). Gedurende de periode dat Sylvia lid is van het internationaal bestuur, zal ze ex-officio ook lid zijn van het bestuur van de Atletiekunie. 

Na een succesvolle atletiekcarrière als meerkampster, waarin Sylvia onder andere 24 nationale titels en de 10e plaats bij de Olympische Spelen in Moskou in 1980 behaalde, is ze al lang betrokken bij het internationaal besturen van de atletieksport: vanaf 2007 tot begin dit jaar als councillid van European Athletics en sinds 2011 als councillid van de IAAF. Sylvia heeft zich in deze lange periode zeer ingezet voor onderwerpen zoals 'gender equity', governance structuren, het antidopingbeleid en duurzaamheid. Sylvia is vanzelfsprekend blij met haar herverkiezing: “Ik ben blij dat ik het vertrouwen heb gekregen van al de landen die op mij gestemd hebben. Op de onderwerpen die ik in het verleden heb aangehaald wil ik in de komende 4 jaar een vervolg geven. We staan als sport ook voor veel nieuwe uitdagingen en ik hoop de komende periode daar sturing aan te kunnen geven.” 

De Atletiekunie is erg blij met de verkiezing van Sylvia. “Hiermee heeft Nederland de mogelijkheid vernieuwing van de atletieksport van binnenuit mede richting te geven. Sylvia is de juiste persoon daarvoor”, aldus Eric van der Burg, voorzitter van de Atletiekunie. “We wensen haar veel succes en zullen haar ondersteunen waar we kunnen”

foto: Soenar Chamid