Terugblik eerste editie Leergang Polsstokhoogspringen

02 januari 2020
Trainer en Coach Vorige

Zaterdag 21 december was alweer de derde en laatste cursusdag van de leergang Polsstokhoogspringen. Tweeënveertig coaches uit heel Nederland rondden de leergang af en hebben hiermee de optimale leer- en oefenstof voor alle leeftijden en niveaus onder de knie gekregen.

Project “Closing the Gap”
De leergang Polststokhoogspringen maakt onderdeel uit van het project “Closing the Gap”. De uitwerking van de ambitie om binnen acht jaar structureel aansluiting bij de wereldtop te vinden op drie atletiekonderdelen waarop dat nu nog niet het geval is. De drie gekozen onderdelen zijn speerwerpen, polsstokhoogspringen en 400 meter / 400 meter horden. 

Leergang Polsstokhoogspringen
In het kader van dit project zijn drie sessies georganiseerd voor iedereen die binnen de club het polsstokhoogspringen op de kaart wil zetten of als club polsstokhoogspringen een boost willen geven. Maar liefst 42 coaches van verschillende niveaus hebben hier dankbaar gehoor aan gegeven en zijn in totaal drie keer naar Papendal afgereisd. Robbert-Jan Jansen heeft ze iedere cursusdag onder zijn hoede genomen en op zijn eigen enthousiaste wijze kennis laten maken met de volgende thema’s:

  • techniek, kenmerken en principes;
  • atletische vorming;
  • effectief coachen en motorisch leren principes;
  • belasting en belastbaarheid, groei en ontwikkeling, blessures en preventie

Ik vond het een erg leerzame en interessante cursus. Complimenten aan de cursusleiding met name Robbert-Jan die het zeer enthousiast en met veel kennis van zaken gaf. - Graag meer van dit soort leergangen voor andere onderdelen. - Het was zeer duidelijk en voor iedereen te begrijpen. – Super cursus, van begin tot eind boeiend. Heb al veel cursussen gevolgd, maar deze is er echt een die informatief en direct toepasbaar is aldus enkele enthousiaste deelnemers

De totale editie is gewaardeerd met gemiddeld een 8,5!

Op 21 maart aanstaande tijdens de Dag van de Atletiek bieden wij drie workshops op het gebied van Polsstokhoogspringen aan. Vanaf 15 januari kun je inschrijven via www.dagvandeatletiek.nl