Trainersbestand uitgebreid met 94 gekwalificeerde trainers!

09 november 2020
Trainer en Coach Vorige

Uitgestelde praktijkexamendag BLT3 in Doetinchem

Op 28 maart stond de praktijkexamendag gepland voor de opleiding Basis Looptrainer 3 in Doetinchem. Totdat COVID-19 roet in het eten gooide en deze examendag, net zoals daarna alle andere praktijkexamendagen werden afgelast. De examendag in Doetinchem wordt verplaatst naar 3 oktober.

Twee weken voor de uitgestelde praktijkexamendag komen de kandidaten en de twee opleiders naar de atletiekbaan in Doetinchem voor een “opfris”-bijeenkomst en om alles door te nemen voor de praktijkexamendag. AV ARGO heeft het prima voor elkaar. De beoordelaars hebben op 3 oktober ieder een eigen ruimte tot hun beschikking voor het beoordelingsgesprek. Looproutes, beperking van het aantal personen in de kantine en kleedkamers, alles voldoet aan de richtlijnen.

Volledig coronaproof

De organisatie van de eigenlijke examendag vergt vervolgens weinig extra inspanning. Posters met daarop de naam van beoordelaars en de kandidaten die bij hen de beoordeling af moeten leggen hangen aan de voorkant van het gebouw met pijlen die de looproute aangeven. Onderling hebben de kandidaten goede afspraken gemaakt over baangebruik en looproutes zodat ook daar voldoende afstand gehouden wordt. De dag verloopt op een prima, positieve manier. Het is wel minder gezellig dan normaal want kandidaten vertrekken zo snel mogelijk weer met hun groepen. Maar wel met een grote glimlach op hun gezicht en het welverdiende diploma op zak!

Acht examendagen -> 94 geslaagde kandidaten

Dit najaar zijn er acht (uitgestelde) praktijkexamendagen voor de opleiding Basis Looptrainer 3 met in totaal maar liefst 76 geslaagde trainers. Daarnaast zijn er 18 cursisten geslaagd uit vier opleidingen Basis Baanatletiektrainer 3. Op de zeven andere accommodaties was ook alles piekfijn geregeld.

Lees het uitgebreide verslag met één van de deelnemers aan de BLT3 opleiding in Doetinchem.

Heb je interesse in het volgen van een van de trainersopleidingen? Lees de informatie op de website of mail naar opleidingen@atletiekunie.nl.

Foto's: Johan van Kleeff