Trainersopleiding niveau 3 door de ogen van een cursist

27 maart 2018
Vorige

Afgelopen oktober zijn op 7 verschillende locaties in Nederland maar liefst 117 cursisten gestart met de trainersopleiding Basis Looptrainer 3.

De opleiding duurt ongeveer 24 weken. In de eerste helft van de opleiding volg je zes workshops die bestaan uit theorie en praktijk. Daarnaast ben je actief bij je eigen vereniging met het uitvoeren van de opdrachten. De totale studiebelasting is ongeveer 3 à 4 uur per week. De opleiding wordt afgesloten met een examen dat bestaat uit een portfoliobeoordeling en een praktijkexamen.

Op dit moment zijn de meesten bezig met het vullen van hun portfolio voor de eindbeoordeling. Leg je dit hele traject met goed gevolg af? Dan heb je je diploma Basis Looptrainer 3 in de zak en mag je zelfstandig een trainingsgroep begeleiden.

Maar voordat het zover is, heb je waarschijnlijk de nodige ups en downs overwonnen en ben je regelmatig geconfronteerd met je eigen karaktereigenschappen.

Bert Holsteijn is een oud-cursist. Hij heeft het hele traject in maart 2016 met goed resultaat afgerond.  Bert heeft op een hele eerlijke en open manier verwoord hoe hij de opleiding heeft ervaren.

Lees het verhaal van Bert: een hart onder de riem voor cursisten die op dit moment worstelen met hun portfolio, herkenning voor oud-cursisten en stof tot nadenken voor trainers die overwegen de opleiding te gaan volgen.