Unieke start voor Texel Halve Marathon; Topper naar Velp

18 september 2008
Vorige

In de stevig groeiende hardloopwereld is het moeilijker en moeilijker om jezelf als organisatie te onderscheiden. De Texel Halve Marathon is daar echter in geslaagd met een zeer originele startlokatie. De lopers gaan zondag 28 september namelijk van start vanaf de veerboot die vrijwel alle deelnemers ook naar het Waddeneiland vervoerd. Het is de tweede editie van het evenement (waar ook tien kilometer gelopen kan worden) en de 1600 beschikbare startbewijzen waren eerder dit jaar in zes dagen vergeven.

Drie atleten van het Noord-Hollandse Team Distance Runners zijn favoriet voor de winst op de halve marathon: de organisatie meldt deelname van Selma Borst (eerder deze maand nog kampend met een ontstoken teen, maar dit weekeinde ook van start in de Damloop), Martin Lauret en titelverdediger Martin Schroƫr. Op de tien kilometer is bij de vrouwen Saskia van Vugt (Phoenix) favoriet voor verbetering van het parcoursrecord van Silvia Kruijer (36.38). Bij de mannen moet Tom Wiggers (TDR) sneller zijn dan de lokale toptijd van 32.10.

Zie voor meer informatie www.texelhalvemarathon.nl

Posbankloop
Naast de Texel Halve Marathon is volgende week de ATAG Posbankloop Velp (eveneens op 28 september) de topwedstrijd van het weekeinde. In William Kiplagat is een marathontopper als absolute favoriet aangetrokken. Als winnaar van marathons in Rotterdam (2003) en Seoul (2005) heeft hij op de halve afstand ook een toptijd van 59.50 staan.

Zie voor meer informatie www.atagposbankloop.nl