Update competitie

14 april 2021
Competitie wedstrijden Vorige

Competitiewedstrijden mei

Gisteravond publiceerde het kabinet een uitgebreid openingsplan voor stapgsgewijze versoepelingen.  Helaas heeft dat nog geen positieve invloed op de competitiewedstrijden voor mei.

Dit betekent afgelasting van:

  • de seniorencompetitie op 16 mei 
  • De NK teams van 22 mei

De NK teams wordt verplaatst naar 4 juli. De locatie is nog niet bekend.

In de laatste week van april laten we weten of de 3e competitiewedstrijd van de U20/U18 door kan gaan. 

Seniorencompetitie

Als er tenminste één voorronde voor de seniorencompetitie doorgaat, dan vinden de promotie/degradatiewedstrijden plaats in september.

Dit jaar is de volgende uitzondering van kracht in de promotie/degradatieregeling van de NK teams en de 1e divisie:  als team kan je na één voorronde niet direct promoveren of degraderen. Dit wordt deze keer pas bepaald aan de hand van de uitslagen van de promotie/degradatiewedstrijden.

De éénmalige wijziging van de "wedstrijdbepalingen competitie 2020-2021 42.1 Kampioenschap en promotie-/degradatieregeling" vind je terug in de reglementen.

Officials

Alle indelingen voor officials van de wedstrijd op 16 of 22 mei komen te vervallen. Ben jij als official beschikbaar tijdens de extra C/D competitie op 3 juli? Laat dit dan weten via competitie@atletiekunie.nl.

Verplaatsen C/D competitie

We bekijken de mogelijkheden om één C/D competitiewedstrijd te verschuiven naar 3 juli. Of dit haalbaar is hangt vooral af van de beschikbaarheid van de verenigingen om deze wedstrijd te organiseren. Momenteel missen we nog 8 organisatoren. Heeft jouw vereniging de mogelijkheid om deze wedstrijd te organiseren? We horen het graag! Stuur je bericht naar competitie@atletiekunie.nl. Eind april nemen we het besluit  over het wel of niet doorgaan van deze extra wedstrijd.

Virtuele competitie

Meer dan 40 verenigingen gaan deze maand van start met de virtuele competitie voor atleten t/m 26 jaar! Wil jouw club hier ook aan meedoen of schuiven jullie aan bij de 2e ronde van de virtuele competitie in mei?  Dat kan! Pak deze kans en laat je atleten virtueel de strijd aangaan met andere clubs! Kijk voor meer informatie over de virtuele competitie of stuur een mail als je de video van het vragenuur over de virtuele competitie wilt bekijken. 

Vragen? Mail competitie@atletiekunie.nl