Verkiezing club van het jaar 2019

04 april 2019
Bestuurder en commissielid Vorige

Vandaag start de verkiezing 'Club van het Jaar 2019'. Alle sport-­ en cultuurverenigingen in Nederland worden uitgedaagd om zich te nomineren en hun unieke verenigingsverhaal te delen. Naast de waardering en erkenning voor al het moois dat op de club plaatsvindt, ontvangen de winnaars het predicaat ‘Club van het Jaar 2019’, masterclasses naar keuze van een expert en een professionele promotiefilm waarmee de club zich nog meer in de schijnwerpers kan zetten. Clubs zijn heel bijzonder en dat mag gezien worden!  Naast waardering en erkenning voor al het moois dat op jouw club plaatsvindt, maak je kans op de titel ‘Club van het Jaar, een masterclass naar keuze. Doe mee en schrijf jouw club nu in via www.clubvanhetjaar.nl 

Zo werkt het 
Inschrijven kan tot en met 13 mei. Vervolgens kan er van 6 mei tot 7 juni op jouw club gestemd worden. Maak daarbij gebruik van gratis promotiemateriaal om jouw achterban te mobiliseren. Op 11 juni worden de sportclubs met de hoogste score (aantal stemmen gedeeld door het aantal leden) per gemeente en provincie bekendgemaakt. De provinciewinnaars pitchen dan op 18 juni hun club voor een vakjury bestaande uit professionals uit de sportwereld. De vakjury beslist welke sportclub zich in 2019 ‘Club van het jaar’ mag noemen. De winnaar wordt in de week van 24 juni landelijk bekend gemaakt. 

Reactie winnaar Club van het Jaar 2018 
Basketbalvereniging Crackerjacks: “Na het winnen van de verkiezing gingen deuren voor ons open waardoor we onze dromen kunnen verwezenlijken. En door de masterclass ‘Coach de Coach’ zetten we mooie stappen in het opleiden van onze coaches!”.   

Bekijk de video van de Crackerjacks, waarin ze vertellen wat de verkiezing Club van het Jaar hen gebracht heeft!  

Voor meer informatie, nomineren en stemmen kijk op: www.clubvanhetjaar.nl  
Volg de verkiezing via: Twitter | Instagram | Facebook  

Deze verkiezing is een initiatief van Rabobank, NOC*NSF, Kunstbende, LKCA en het AD. De verkiezing heeft als doel de kracht en het (maatschappelijk) belang van sport- en cultuurclubs zoveel mogelijk in de schijnwerpers te zetten. Lees hier verder over de achtergrond van de verkiezing Club van het Jaar.