Verkiezing: Clubheld van het jaar!

21 oktober 2019
Vrijwilligers en jury Vorige

Of het nu gaat om het draaien van bardiensten, het schoonmaken van de club of het jureren tijdens een wedstrijd, niets is te veel voor de clubheld. Op jouw atletiekclub loopt er vast ook wel één rond; de vrijwilliger die zich moeiteloos inzet en onmisbaar is voor de club. Robbert Kemperman (hockeyinternational) en Lucas Hamming (singer-songwriter) zijn de ambassadeurs van de verkiezing, zij weten uit eigen ervaring hoe belangrijk en waardevol vrijwilligers voor de vereniging zijn.

Met de verkiezing kun je jouw clubheld het podium geven dat hij of zij verdient, vrijwilligers zijn immers het kloppend hart van jouw atletiekvereniging. Zet samen met de club jullie clubheld in het zonnetje!

Nomineren en stemmen

Vanaf maandag 21 oktober tot en met zondag 10 november kan heel Nederland zijn of haar clubheld nomineren. Het is wel belangrijk dat jouw clubheld minimaal 50 stemmen krijgt, deel dit dus met iedereen die iets met de vereniging te maken heeft. Stemmen op de clubhelden kan vanaf maandag 28 oktober tot en met maandag 2 december. Hoe meer stemmen jouw clubheld krijgt, des te groter de kans dat hij of zij zich ‘Clubheld van het Jaar 2019’ mag noemen en voor de vereniging een geheel verzorgd feest wint.

Uitslag en prijsuitreiking

In iedere gemeente wint de clubheld met de meeste stemmen, dit wordt op dinsdag 3 december bekendgemaakt. Op dinsdag 10 december worden de provinciewinnaars bekendgemaakt. Om zowel sport- als cultuurclubs een even grote kans te bieden, kiest een jury per provincie of de cultuur- of sportclub met de meeste stemmen doorgaat naar de landelijke finale. Op dinsdagavond 17 december komen alle provinciewinnaars bij elkaar en mogen jullie (de club) de deskundige jury in vijf minuten overtuigen waarom hun clubheld de titel verdient. Na de pitches overlegt de vakjury kort en wordt bekendgemaakt wie zich ‘Clubheld van het jaar 2019’ mag noemen, een enorme eer en waardering voor de inzet van het afgelopen jaar. Ook niet geheel onbelangrijk: de winnaar ontvangt een geheel verzorgd feest voor zijn of haar vereniging!

Laten we samen al onze atletiekvrijwilligers de aandacht geven die zij verdienen, atletiek zonder vrijwilligers bestaat niet. Doe dus mee, schrijf jouw atletiekclubheld in en deel het met iedereen die iets met jouw club te maken heeft. 

Belangrijke informatie op een rijtje

  • Nomineren: 21 oktober t/m 10 november
  • Stemmen: 28 oktober t/m 2 december
  • Uitslag gemeente: 3 december
  • Uitslag provincie: 10 december
  • Landelijke uitreiking: 17 december

Clubheld

Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen, welke samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren dansen of kunst maken en waar talent opgeleid wordt. Samen bereik je meer dan alleen en daarom is verenigen zo belangrijk. Als coöperatie onderkent de Rabobank dat en daarom heeft zij samen met NOC*NSF, het LKCA, Kunstbende, AD en de regionale dagbladen het initiatief genomen om het fenomeen verenigen en het vrijwilligerswerk binnen verenigingen te vieren en te belonen. Met de verkiezing Club van het Jaar (voorjaar) en de verkiezing Clubheld van het Jaar (najaar) geven we hier samen invulling aan.