Voor in de agenda: Lopende Zaken overleggen

26 oktober 2015
Vorige

Na een succesvolle ronde in de zomer van 2015 organiseert de Atletiekunie in 2e, 3e en 4e week van januari 2016 weer de Lopende Zaken loopsportoverleggen. De medewerkers van de afdeling loopsport gaan nu op pad naar de regio’s die in de zomer van 2015 nog geen bezoek hebben gehad. De volgende regio’s worden bezocht: Kennemerland, Noord-Holland, Dordrecht, Leiden & Duin- en Bollenstreek, Zuid-Holland Midden, Zeeland, West-Brabant, Noord-Oost Brabant, Limbra, Zuid-Limburg, IJsseldelta, Drenthe en Friesland.

Begin december ontvangen bijna 200 clubs hiervoor een uitnodiging. De overleggen zijn bedoeld voor bestuursleden met loopsport in de portefeuille en de trainerscoördinator van de loopgroepen. Uiteraard zijn ook alle andere betrokken bij de loopsport van harte welkom. Tijdens het overleg gaan we met de clubs in gesprek over hoe het op lokaal en regionaal ‘loopt’ in de loopsport. De overleggen zijn voor clubs de ideale gelegenheid om kennis te delen en inspiratie te halen.  Alle medewerkers van de afdeling loopsport nemen één of meerdere overleggen voor hun rekening.

De overige regio’s komen weer in de zomer van 2016 aan bod. De Atletiekunie organiseert de overleggen in elke regio één keer per jaar. Indien er in januari geen overleg in jouw regio gehouden wordt, maar je toch graag wilt aanschuiven, voel je welkom bij één van de andere overleggen in naast gelegen regio’s.  

In de zomer van 2015 is er een rondje Nederland gemaakt door de medewerkers van de afdeling loopsport. In totaal waren er op deze overleggen 127 trainers, bestuursleden, coördinatoren en andere kaderleden op één van de bijeenkomsten. Uit de resultaten van de verstuurde vragenlijst bleek dat het overleg in een behoefte voorziet: 85% is er de volgende keer weer bij, 77% zal het overleg bij andere bestuurders/trainers aanbevelen en slechts 5% zal dat niet doen. Het totale rapportcijfer van de Lopende Zaken overleggen is een 7,2. De clubs waarderen vooral de locatie (7,9), het nieuwe aan- of afmeldsysteem (7,7) en het verslag (7,6).