Voorzitter Eric van der Burg reikt erespeld uit via videochat

06 april 2020
Bestuurder en commissielid Vorige

Eric van der Burg, voorzitter van de Atletiekunie, verraste de familie Kooistra op zeer bijzondere wijze. Vorige week donderdag ontvingen zij de Atletiekunie erespeld via een videochat waarin de voorzitter het stel toesprak. 

Ze zaten op de camping, maar kwamen op verzoek van de familie naar huis. Donderdagmiddag 2 april bleek waarom. Jan en Josefien Kooistra ontvingen de erespelden van de Atletiekunie. De wijze waarop Jan Kooistra (73) en zijn twee jaar jongere vrouw de onderscheidingen ontvingen, is niet eerder vertoond. Eric van der Burg, voorzitter van de Atletiekunie, kwam vanwege het coronavirus niet naar Sint  Jacobiparochie. De oud-inwoner van Oosterwolde sprak de Kooistra’s toe via een videochat.

Hij roemde het paar vanwege zijn enorme verdiensten voor de hardloopsport en overdreef daarbij geen woord. Na de loftuitingen droeg hij ‘de klus’ over aan Bonnie Valk-Kooistra, dochter van Jan en Josefien.  Zij smaakte het genoegen haar ouders te voorzien van de al ‘stiekem’ toegestuurde erespelden en bijbehorende oorkondes. Vlak daarna ging de bel: namens de Atletiekunie werd ook nog een bos bloemen bezorgd.

Bron: Peter van der Meeren, Leeuwarder Courant
Foto: Leeuwarder Courant