Wedstrijdorganisatoren aan de slag op Papendal

13 november 2018
Wedstrijdorganisator en jurylid Vorige

Wil je als WOC wat bereiken? Wees brutaal!

Afgelopen zaterdag 10 november ademde Papendal atletiek. Bovengronds kwam je in alle hoeken en gaten de deelnemers van de Looptrainersdag tegen.  Eén etage lager was de Sydneyzaal deze dag het domein van ruim 50 wedstrijdorganisatoren (WOC’s). Zij werden vandaag met vier prikkelende onderwerpen meegenomen in de organisatie van hun weg- of baanwedstrijd.

“Vraag naar Karel, niet naar meneer Jansen”

Peter van Baak van Sponsorvisie gaf plenair korte en doeltreffende tips hoe je geschikte sponsoren aan jouw evenement of vereniging kan koppelen. Veel verenigingen en organisaties hebben nu sponsoren die zijn voortgekomen uit goodwill, maar wat levert dit daadwerkelijk op voor beide partijen?

Met de huidige sponsoren is over het algemeen geen zicht op groei. Wat nu als je echt de grote vis uit de sponsormarkt wil vangen? Het advies van Peter van Baak: “Wees brutaal! Vraag bij een groot bedrijf niet naar meneer Jansen, maar naar Karel. De kans op een persoonlijk gesprek is dan groter en je krijgt niet zo snel de ‘ik bel je terug’ reactie, zo omzeil je de bureaucratie”.

Na een welverdiende kop koffie gaan de organisatoren de diepte in. In twee zelfgekozen workshops krijgen ze handvatten aangereikt hoe je met bedrijven of instellingen het gesprek aan kunt gaan en doen ze ideeën op om hun evenement een nieuwe boost te geven.

Papierwinkel

Wim Lensen van de Venloop in Venlo geeft de organisatoren van wegwedstrijden een heldere routing in de wereld van de gemeentelijke papierwinkel. De deelnemers krijgen handige munitie waarmee ze sterker in hun schoenen staan binnen de ambtelijke wegen.

Sportarts John IJzerman weet de organisatoren te raken als hij aan de hand van voorbeelden vertelt over de medische aspecten en het belang van een goed veiligheidsplan bij de organisatie van loopevenementen.

Vrijwilligers krijgen is moeilijk, ze wegjagen niet

Kyra van Leeuwen van Start2Create zet de deelnemers even op het verkeerde been met haar creatief-denken methode. Ze vraagt de organisatoren van baanwedstrijden na te denken over manieren om vrijwilligers weg te jagen. En dat blijkt helemaal niet moeilijk! Een lange lijst aan ideeën belandt op tafel. Vervolgens krijgen ze de opdracht om deze wegjaagacties om te zetten in bruikbare werfacties. En dat lukt wonderwel, want waarom zou wegjagen makkelijker zijn dan werven?

Om 15 uur is het tijd voor een hapje en drankje en wordt er nog lang enthousiast nagepraat over de opgedane kennis. Met een hoofd vol nieuwe ideeën keren de organisatoren uiteindelijk huiswaarts.

Hand-outs