Wedstrijdreglement 2020-2021 online

17 januari 2020
Wedstrijdorganisator en jurylid Vorige

Het nieuwe Wedstrijdreglement 2020-2021, de 14e druk, is online beschikbaar.

In navolging van World Athletics publiceert de Atletiekunie tweejaarlijks een nieuw wedstrijdreglement. Dit reglement is per 1 januari van kracht, maar mede door het vele vertaalwerk iets later opgeleverd. 

In het wedstrijdreglement zijn de wedstrijd technische spelregels voor alle atletiekwedstrijden opgenomen. Het is een letterlijke vertaling van de internationale regelgeving van World Athletics en World Masters Athletics. Vanaf deze editie zijn ook de regels van World Para Athletics geïntegreerd. In gevallen waarin de internationale regels niet voorzien, zijn aparte Nederlandse bepalingen opgenomen. Zo kent World Athletics bijvoorbeeld geen pupillen en junioren C/D categorieën. De Nederlandse bepalingen zijn te herkennen aan de cursieve tekst.

De doorgevoerde wijzigingen zijn ten opzichte van de 13e druk herkenbaar in de kantlijn gemarkeerd. Alle belangrijke wijzingen zijn in een apart document samengevat. Naast de pdf versie is het Wedsrijdreglement ook beschikbaar in ePup formaat voor gebruik op de E-reader.

Op basis van het nieuwe reglement volgt in een later stadium een herziene versie van het zogenaamde ‘richtlijnen en speerpunten’ boekje. Een handig naslagwerk waarin wordt uitgelegd hoe het reglement werkt en hoe in de praktijk moet worden toegepast.

Wedstrijdreglement bestellen

Het Wedstrijdreglement 2020-2021 in een handzame boekvorm is binnenkort beschikbaar en nu al te bestellen. Dit kan door een mail te sturen naar [email protected]. Vermeld in de mail duidelijk:

  • naam en adresgegevens
  • naam van de club en persoonlijk lidnummer 
  • het gewenste aantal reglementen.

Op basis van de bestelling wordt een factuur met een betaallink vanuit Volta gestuurd. Het wedstrijdreglement kost € 15 per stuk. Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling verwerkt en binnen enkele dagen verzonden.

Kopen met korting

Bij zowel de Dag van de Officials op 7 maart als de Dag van de Atletiek op 21 maart zijn ter plaatse Wedstrijdreglementen beschikbaar voor de prijs van € 10.