Werf nieuwe leden voor je club met de AH Sportactie!

05 juli 2017
Loopsport Vorige

Ben jij met jouw club op zoek naar meer leden? Albert Heijn, NOC*NSF en de sportbonden hebben voor de aankomende 4 jaar de handen ineen geslagen en een unieke samenwerking opgezet, met de missie om Nederland nog meer te laten sporten en bewegen. In september organiseert de Albert Heijn samen met duizenden gastvrije sportclubs de AH Sportactie, die miljoenen mensen in heel Nederland de kans biedt om de sport te ontdekken die bij hén past.

Uit de succesvolle pilot van vorig jaar in Utrecht is gebleken dat de AH Sportactie het dusdanig laagdrempelig maakt om te gaan sporten, dat 70% van de sporters lid is geworden bij een sportclub in de buurt. Bovendien werden de sportactiviteiten gemiddeld beoordeeld met een 9. En het leuke is, de AH Sportactie valt tegelijkertijd met de Nationale Sportweek! Beide acties bieden jouw sportclub de gelegenheid mensen kennis te laten maken met jouw sportclub en jouw sport.

Klik op de afbeelding

Meedoen

Iedere club of loopgroep kan meedoen door sportactiviteiten gratis aan te bieden waar mensen met een volle spaarkaart zich voor kunnen inschrijven. Je bepaalt daarbij zelf welke en hoeveel activiteiten dat zijn en hoeveel mensen zich per activiteit in kunnen schrijven. Van bestaande trainingen open stellen tot nieuwe lessen voor een bepaalde doelgroep, alles is mogelijk. Het doel is om daarbij sporters te stimuleren minimaal 3 keer mee te doen zodat zij jouw sportclub goed kunnen leren kennen. Hoe meer sportactiviteiten voor jong tot oud hoe leuker natuurlijk!
Doe mee als club of loopgroep en maak een profiel aan. Via dit clubprofiel kun je jouw sportactiviteiten invoeren voor de AH Sportactie. Vanaf begin september zijn je activiteiten ook te zien op de website van de AH Sportactie.  

Een unieke kans dus voor clubs om de atletiek-, en loopsport heel lokaal te promoten om zo nieuwe leden te kunnen werven voor de clubs. Een goede aanpak is echter van groot belang, we hebben daarom een aantal aandachtspunten en voorbeelden van activiteiten voor je op een rij gezet:

Informatiebrief voor sportclubs

Infographic en resultaten 2016

Campagneposter