Yakult en Atletiekunie lopen door met Start to Run

09 november 2019
Beleid Vorige

Yakult en de Atletiekunie blijven samenwerken om Nederland in beweging te brengen met de beginnerscursus Start to Run

Vanuit de bedrijfsfilosofie ‘Working on a healthy society’ blijft Yakult als titelsponsor aan de grootste hardloopcursus verbonden. Tijdens de Looptrainersdag zetten managing director Piet Dekkers van Yakult Nederland en algemeen directeur Pieke de Zwart namens de Atletiekunie hun handtekening onder een nieuwe verbintenis. 

Start to Run is al ruim tien jaar dé cursus om te starten met hardlopen en Yakult is sinds 2016 als hoofdsponsor aan Start to Run verbonden. Al bijna 70.000 deelnemers hebben via de cursus de eerste stap gezet om verantwoord kennis te maken met hardlopen. In groepsverband leren deelnemers onder begeleiding van een deskundige trainer in zeven weken 25 minuten onafgebroken hardlopen. Met meer dan 220 cursussen per jaar en een netwerk van ruim 430 gediplomeerde trainers zijn er door heel Nederland startlocaties.

Het steuntje in de rug naar een gezonde leefstijl

Piet Dekkers, managing director van Yakult Nederland: ‘In Nederland past Yakult al 25 jaar in een gezonde leefstijl. We kijken er naar uit om via Yakult Start to Run ook de komende jaren weer hét steuntje in de rug te zijn voor mensen die willen beginnen met bewegen om zo hun leefstijl te verbeteren’. Pieke de Zwart, algemeen directeur Atletiekunie: 'Ik ben zeer trots op dit mooie partnership. Yakult en Start to Run zijn al jaren een uitstekende match. Dit is hét voorbeeld van samen de krachten bundelen om te werken aan een gezondere samenleving. Uit onderzoek van GfK blijkt dat meer dan één miljoen Nederlanders overwegen om in de toekomst te starten met hardlopen. Er valt dus nog veel gezondheidswinst te halen. Samen met Yakult werken we er aan om zoveel mogelijk Nederlanders daadwerkelijk in beweging te krijgen!’.  

Over Yakult

Bijna 85 jaar geleden bracht de wetenschapper dr. Minoru Shirota na jarenlang onderzoek het eerste flesje met probiotica op de markt in Japan. Inmiddels is het een van ’s werelds meest beroemde en herkenbare flesjes. Sinds 1994, is het ‘kleintje Yakult’ ook in Nederland niet meer weg te denken uit het zuivelschap.  Yakult past in een gezonde levensstijl. Ook veel topsporters drinken dagelijks Yakult. Yakult is een gefermenteerde zuiveldrank met minimaal 6,5 miljard Lactobacillus casei Shirota bacteriën per flesje. De melkzuurbacteriën van Yakult hebben een bijzondere eigenschap, ze komen namelijk levend in de darmen aan.

Over de Atletiekunie

De Atletiekunie is een inspirerende coach voor iedere hardloper: van beginner tot lange afstandsloper. Via meer dan 300 clubs, 80 loopgroepen en 2.000 hardloopevenementen voorziet de Atletiekunie 135.000 leden en heel Nederland van producten en diensten om hardlopers op weg te helpen. Yakult Start to Run is al jarenlang dé cursus voor de startende hardloper. Via het snelgroeiende platform Hardlopen.nl helpt de Atletiekunie hardlopers de volgende stap te laten zetten. De Atletiekunie brengt clubs, evenementen en hardlopers samen vanuit de overtuiging dat je samen verder komt. Zo laten we samen Nederland beter lopen!


Links Piet Dekkers, managing director Yakult Nederland en rechts Pieke de Zwart, algemeen directeur Atletiekunie. (Foto: Tim Buitenhuis)