Yvonne Hak lid van verdienste van de Atletiekunie

22 februari 2020
Kenniscentrum Vorige

Tijdens de AA Drink NK Atletiek 2020 heeft oud-atlete Yvonne Hak uit handen van Esther Akihary het Lidmaatschap van Verdienste van de Atletiekunie in ontvangst genomen.

Het lidmaatschap van verdienste kan onder andere worden toegekend aan ‘diegene die zich in internationaal of nationaal verband op bestuurlijk en/of organisatorisch gebied zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor de atletiek- of loopsport of sportieve prestaties heeft geleverd op hoog niveau’.

Als atlete kende Yvonne Hak een grote carrière. Tussen 2006 en 2014 werd ze maar liefst 11 keer Nederlands Kampioene, zowel indoor als in de buitenlucht en zowel op de baan als in het veld. Ook nam Yvonne veelvoudig deel aan internationale toernooien als lid van het Nederlands Team. Hoogtepunt was de 800 meter op de Europese Kampioenschappen in Barcelona in 2010. Yvonne eindigde destijds als tweede, maar krijgt het goud alsnog omdat de Russin die de wedstrijd won, later werd uitgesloten wegens dopinggebruik. Yvonne ontving hiervoor in 2017 tijdens de FBK Games de gouden medaille en ontving vandaag tijdens de AA Drink NK Atletiek het lidmaatschap van verdienste van de Atletiekunie. 

Esther Akihary, bestuurslid van de Atletiekunie, verraste Yvonne hiermee tijdens de live-uitzending van de NK op Omroep Gelderland waar Yvonne als co-host fungeerde en toelichting gaf over de prestaties op en om de baan.